Вајфертови тамбураши
За крај „Вајфертових дана“ – Вајфертови тамбураши

Панчево

Завршени четврти “Дани Вајферта” у Панчеву

А ЗА КРАЈ ЛЕГЕНДЕ И

ВАЈФЕРТОВ БЕНД

У Панчеву је у недељу 10. јуна затворена градска манифестација “Дани Вајферта”, која се ове године одржала по четврти пут.

 

   Као и претходних година, и ове је ова манифестација привукла велики број, како Панчеваца тако и њихових гостију, а све захваљујући веома богатом и занимљивим програму: од представљања старих заната и рукотворина, банатских гастрономских специјалитета и великог броја различитих пива произведених у мини пиварама до старих аутомобила, наступа културно-уметничких друштава, фолклора и тамбураша до великих музичких група из региона.

  “Дани Вајферта” ове године су затворени наступом групе “Легенде” и тамбурашког оркестра под именом “Вајфертов бенд”, што је био врхунац, иначе, веома испуњеног дана током којег су посетиоци ове манифестације, као и претходних дана, могли пробати више од 30 различитих врста “крафт” пива, од којих свако краси јединствени укус и арома, као и у гастрономским специјалитетима, могли су уживати у наступу фолклорних група и оркестара, најмлађи су се могли забављати и учити оно најважније о карикатури од једног од наших најбољих карикатуриста Николе Драгаша, а оне који воле аутомобиле су могли видети неке од најлепших олдтајмера на изложби испред панчевачког музеја као и на улицама овог града.

 

Никола Драгаш и школа карикатуре за најмлађе
Никола Драгаш и школа карикатуре за најмлађе

  И у петак и у суботу “Дани Вајферта” су посетиоцима имали шта да понуде: од промотивних вожњи катамараном и вожњи фијакерима до наступа културно-уметничких друштава и дечијег хора као и концерта у региону познате групе “Црвена јабука” и локалних бендова. Панчевачка књижевница Нада Малек се представила својим кратким причама а током ове манифестације одржано је и предавање о историји Панчева односно о породици Вајферт и ономе шта су чланови ове породице својим радом учинили за Панчево, али и о другим знаменитим личностима која су оставила свој траг у историји ове вароши.

Пројекат „Локална самоуправа у форми самоуправе грађана“ суфинансира Град Панчево