Бела Црква

СНС – 21, СПС САМО ЈЕДАН!

• Од укупно 33, СНС ће у новом сазиву СО имати 21 одборника, Војвођански фронт – девет, Савез за Белу Цркву – два и СПС – једног одборника

На изборима у Општини Бела Црква, од укупно 16.026 грађана с правом гласа, своје гласачко право искористило је 9.127 грађана, што је 56,95 процената бирачког тела.

Према још увек незваничним, али доста поузданим подацима, и у овој општини је листа „Александар Вућић – за нашу децу“ била убедљива, мада мање него у осталим локалним самоуправама јужног Баната. За напредњаке је гласало укупно 5.297 бирача, што изражено у процентима достиже бројку од 58,04 одсто.

Изборна листа „Војвођански фронт“ успела је задобије поверење 2.230 грађана, што је 24,43 процента од укупно изашлих на изборе, и то је најбољи резултат који је ова коалиција остварила од свих локланих самоуправа у јужном Банату.

Листа „Савез за Белу Цркву“ освојила је 700 гласова, односно 7,67 процената.

Најлошије, рачунајући и све локалне самоуправе у Јужнобанатском округу, прошла је листа „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије“, која је успела да задобије поверење само 482 бирача, што је 5,28 одсто од укупно изашлих.

С обзиром на те резултате, у новом сазиву Скупштине општине Бела Црква, која укупно има 33 одборнка, Српска напредна странка имаће 21 одборника, Војвођански фронт – девет, два одборника имаће Савез за Белу Цркву, док ће Социјалистичка партија Србије имати само један одборнички мандат.