Пландиште

ОД 19 ОДБОРНИКА – 14 НАПРЕДЊАКА

• У Скупштини општине Пландиште, у наредном мандату, од укупно 19, СНС ће имати 14 одборника, листа СПС-ЈС – три и ГГ „За бољу општину Пландиште“ – два одборника

На изборима у општини Пландиште, на 23 изборна места, у недељу је изашло 5.571 грађанин од 9.024 колико их је уписано у бирачки списак, чиме је излазност у овој јужнобанатској општини била скоро 61 посто.

На изборима за следећи сазив Скупштине општие Пландиште учествовале су четири листе: Српска напредна странка „Александар Вучић – За нашу децу“, Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија, Српска радикална странка, као и листа ГГ „За бољу општину Пландиште“.

Највећи број гласова добила је СНС, 3566 или 63,83 посто, следе социјалисти, који су добили 773 гласа или 13,88 посто од изашлих. На трећем месту је ГГ „За моје Пландиште“, која је добила 871 глас или 12,04 посто, док је листа СРС добила 192 гласа, што чини 3,45 посто од изашлих на ове изборе. Ипак, иако су прешли цензус, радикали нису успели ући у скупштину Пландишта јер су системом доделе мандата прописаним законом, мандате добили само три водеће листе.

Тако ће се у новом сазиву Скупштине општине Пландиште наћи 14 одборника са листе СНС, три са листе СПС – ЈС и два одборника са листе ГГ „За бољу општину Пландиште“.