Представљамо…

Савет Месне заједнице Стрелиште

А САД ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА, ЗЕЛЕНА ОСТРВА…

· Асфалтирањем и уређењем више улица делимично је решен и највећи проблем овог панчевачког насеља, појава воде на улицама током јачих падавина и са тим ће се наставити и у наредном периоду – каже Ивана Ђорђевић, председница Савета МЗ

Стрелиште је једно од највећих градских насеља, са највећим бројем грађана који живи у овом делу града и насеље је где се налази и највећа основна школа у целом Јужнобанатском округу. Претходних недеља и на Стрелишту је завршен велики посао асфалтирања улица, па су тако недавно уређене улице Вељка Влаховића, Мажуранићева, Лазе Костића, Војислава Илића, као и Улица Исидоре Секулић, са паркинг простором у овој улици.

Ивана Ђорђевић, председница Савета Месне заједнице Стрелиште је задовољна завршетком ових радова посебно пошто се, како каже, годинама у овом насељу није толико тога урадило: – Што се тиче неких планова, чекамо шта ће бити следеће године и за шта ће градска власт обезбедити средства па је незахвално о томе сада говорити. Оно што ми, као Месна заједница планирамо, јесте уређење дечјих игралишта по насељу, њихово реновирање, наравно у складу са нашим могућностима. Трудићемо се да, као и до сада, одржавамо зелена острва а тиме и цело наше насеље што чистијим – додаје она и напомиње да Месна заједница и постоји да решава проблеме грађана и да буде спона између њих и градских власти.

Када је реч о проблемима са којима се суочавају грађани овог панчевачког насеља, наша саговорница каже да су они уобичајни, као и свих других градских насеља попут паса луталица, на пример, што је проблем који грађани пријављују, али за који Месна заједница, како каже наша саговорница, нажалост, није надлежна већ тај проблем може само проследити даље, надлежним службама и комуналним предузећима.

– Највећи проблем који „Стрелиште“ има годинама уназад је појава воде на улицама током већих падавина и то на више локација у насељу и ти проблеми су скорашњим радовима делимично решени па тако сада такву ситуацију имамо само у Улици Стевана Сремца. Сличан проблем смо имали и код вртића “Чуперак” али је то решено и сада очекујемо да се створе услови и да се и за овај проблем грађана нашег насеља нађе решење – наводи председница Савета ове месне заједнице. Иначе, важно је напоменути да Стрелиште, осим у Улици Вељка Влаховића, нема атмосферску канализацију па отуда и проблем са водом, када су јаче падавине. Ивана Ђорђевић додаје да је Месна заједница отворена за грађане који сваки свој проблем пријавити секретару који је свакога дана у просторијама Месне заједнице и напомиње да се већина тих проблема грађана решава кроз Систем 48 или Месна заједница евентуално шаље допис надлежним службама или предузећима.

– Скоро смо тако имали захтев за асфалтирање дела улице код вртића “Чуперак” што је решено, као и сличан захтев да се такође асфалтира део код нашег другог вртића “Веверица” што смо проследили даље, надлежном комуналном предузећу. Све у свему, имамо добру комуникацију са грађанима, а они имају коме да пријаве своје проблеме. Са друге стране, имамо и сасвим коректну сарадњу са градским властима и градским комуналним предузећима – оцењује наша саговорница и додаје да грађани Стрелишта данас својој месној заједници највише пријављују проблеме, попут захтева за заменом светиљки, орезивању грана дрвећа и других сличних комуналних проблема, које Месна заједница у сарадњи са другим градским службама ефикасно решава.

                                                                                  (Старт 013)