Представљамо…

Савет Месне заједнице Иваново

МНОГО ТОГА ЈЕ УРАЂЕНО, АЛИ ИМА ЈОШ ПОСЛА

• Последњих година много је уложено у инфраструктурно опремање Иванова, а реконструисани су и бројни објекти образовних и културних установа у селу, све уз наш ефикасан рад и максималну подршку Града Панчева – каже Јошка Дудуј, председник Савета МЗ
  • Савет МЗ Иваново броји девет чланова. Сви чланови су редовни на седницама и узимају активно учешће у доношењу одлука које су важне за живот Ивановчана. Рад на седницама Савета је ефикасан, а у прилог томе иде и чињеница да се све одлуке доносе једногласно – каже председник Савета МЗ Иваново Јошка Дудуј, наглашавајући да све чланове овог тела веже заједнички интерес, а то је рад на подизању квалитета живота становника Иванова, а свакако и квалитетан ниво услуге за све оне који Иваново посећују као подунавско место очуване природе и богате баштине, на туристичкој мапи препознато као место бројних традиционалних манифестација.

О ономе што је у Иванову урађено, Дудуј каже да је последњих година много уложено у инфраструктурно опремање села, преко 90 процената улица добило је асфалтну подлогу, а урађене су и санације атарских путева, од којих се издваја атарски пут према Старчеву, у дужини од 6,5 км, што је врло важно за пољопривреднике. –   Урађени су  паркинг простори у селу, нови  тротоари и поплочан је највећи део површине центра села, уређен je спортски центар и постављене трибине и осветљење на стадиону, а ту су и бројна дечја игралишта, уређене  зелене површине и нови парк у центру, започето је постављање канализационе мреже, комплетно је реконструисана зграда за предшколско образовање и отворен вртић, постављена тартан подлога, вештачка трава и осветљење на школским теренима, реконструисана велика сала Дома културе… – набраја наш саговорник.

Што се тиче планова за наредни период, циљ је да се заврше започете инвестиције, завршетак сређивања центра села и реализација нових капиталних пројеката, попут изградња капеле и културно-едукативног центра.

  • Изградња културно-едукативног центра би допринела да Иваново добије шансу, мобилише све своје  природне, културне и људске ресурсе, чиме би се обогатила туристичка понуда која би могла да се користи и у сврху пружања туристичких услуга – сматра Дудуј и подсећа да је ОШ „Моша Пијаде“  комплетно адаптирана и опремљена савременим наставним средствима, а да МЗ подржава и помаже све пројекте који доприносе креирању позитивне атмосфере и квалитетнијих услова образовања најмлађих Ивановчана, као и да сваке школске године обезбеђује поклоне за ђаке прваке и новогодишње пакетиће, награђује најуспешније ученике, а брине и о деци чије породице теже живе, кроз обезбеђивање бесплатног оброка у школи.

  • Током целе године у Иванову је живо и пуно је различитих дешавања. Дом културе је носилац активности многобројних манифестација. Сваког 21. фебруара обележава се међународни дан матерњег језика, чији је циљ промовисање вишејезичности, чиме уједињује и зближава језике националних заједница, а ту је и манифестација „Прва хармоника Војводине“. Такође, треба поменути Фото-сафари који окупља више стотина фотографа, сваке године у априлу.

Месна заједница је организатор манифестације „Рибарски дани и ноћи“ у првој половини јула сваке године – наводи наш саговорник и додаје да су активна и удружења грађана: Удружење банатских Бугара „Иваново-Банат“ и мађарско културно-уметничко друштво „Боназ Шандор“, која се баве очувањем језика, традиције и културе припадника националних мањина, односно банатских Бугара Палћена и Секељ Мађара.

  • Када су у питању проблеми наших мештана и нас као руководства Месне заједнице, могу рећи да се трудимо да оно што је у нашој надлежности сами завршимо, а уколико то није могуће, технички секретар, који је свакодневно у контакту са грађанима, упућује их на друге надлежне службе. Као и у већини места и нама проблем представља недостатак канализационе мреже, све већи број дивљих депонија и пси луталице. Комуникација са грађанима је свакодневна и наши мештани знају да су им врата Месне заједнице увек отворена за покретање различитих иницијатива и пружање подршке у решавању свакодневних проблема који им могу реметити квалитет живота – напомиње наш саговорник и додаје да је у свему томе важна и веома добра сарадња са Градском управом, установама и предузећима у нашем граду. Град Панчево води рачуна о потребама становника Иванова и МЗ пружа максималну подршку како би се живот у Иванову још више унапредио.

Драго ми је да је наша позитивна енергија и љубав према нашем селу препозната од надлежних органа градске локалне самоуправе, те су са те стране  наше иницијативе и предлози увек подржани – закључује Јошка Дудуј, председник Савета МЗ Иваново.

(Старт 013)