ДАНАС ЗА СУТРА... данас деца, сутра одрасли, а планета Земља је једна

Вршац

Садњом цвећа у вртићу „Бубамара“ обележен Дан планете Земље

ДА СЕ КАД ОДРАСТУ СЕТЕ ДА СУ БИЛИ ДЕЦА

• Наши најмлађи суграђани, са њиховим васпитачима, обележили су данашњи дан садњом цвећа, како би се још више дало на значају очувању наше планете Земље и да, кад одрасту, то и они чине за своју децу – истакао је Слободан Јованов, градски већник за заштиту животне средине

Град Вршац, у сарадњи са Јавно комуналним предузећем „Други октобар“ и ПУ „Чаролија данас је у вртићу „Бубамара”, организовао садњу цвећа, у којој су, са радницима Службе „Зеленило“, учествовала и деца из вртића, а све у циљу обележавања  Дана планете Земље.

Акцији садње цвећа присуствовали су Слободан Јованов, члан Градског већа за заштиту животне средине и Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање, који су својим присуством показали колико подржавају начин на који се утиче на подизање свести код младих за очувањем животне средине и колико је важна брига о природи и њеном очувању за будуће генерације.

Акција се, иначе, ових дана спроводи у свим објектима Предшколске установе „Чаролија.

Прeтходних дана, дeца су са својим васпитачима имала прилику да обиђу Службу „Зeлeнило“, као и расадник цвeћа. Наши најмлађи суграђани, са њиховим васпитачима, обележили су данашњи дан садњом цвећа, како би се још више дало на значају очувању наше планете Земље, јeр смо ми позајмили њу и свe што радимо, чинимо да наша деца уживају у резултату добрих навика и на тај начин их и учимо да, када одрасту, то они чинe и за своју дeцу, истакао јe Јованов.

У склопу акције Април месец чистоће, спроведено је доста оваквих едукација, а ЈКП Други октобар” вредно наставља да се ангажује у даљем едуковању и подизању свести свих суграђана, нарочито најмлађих. Проактивни кораци предузимају се на територији целог Града, сређују се и одржавају зелене површине, уређују споменици, фонтане, замењује стари мобилијар, а све у циљу лепшег, чистијег и функционалнијег окружења.

Све то је пример успешне сарадње између градских институција и грађана, посебно најмлађих, на стварању што бољег, здравијег и лепшег друштвеног окружења у целом Граду Вршцу.