И ДРУГИ МАНДАТ... Јован Репац, нови – стари председник Општине Пландиште

Пландиште

Са конститутивне седнице новог сазива Скупштине општине

ЈОВАН РЕПАЦ ОСТАЈЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

• Уместо Горана Доневског, који је изабран за заменика председника Скупштине општине, нови заменик председника Општине Пландиште је Душан Ћурчић из Милетићева

На првој, конститутивној седници новог сазива Скупштине општине Пландиште, после верификације мандата свих 19 одборника, најпре је изабран је председник Скупштине општине, и то Ендре Сабо, који се на тој функцији налазио и у претходном  сазиву локалног парламента, док је за заменика председника СО изабран Горан Доневски, који је у претходне четири године био на функцији заменика председника Општине Пландиште.

Како то већ Статут налаже, на предлог председника Скупштине општине, за председника Општине Пландиште поново је изабран Јован Репац, да би одборници потом прихватили његов предлог да нови заменик председника Општине буде Душан Ћурчић, који је пре тога непуне две године провео на функцији помоћника председника Општине.

НОВА ФУНКЦИЈА… Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште

„Поверење које су нам грађани указали ствара велику одговорност и обавезу да радимо још боље и марљивије, да побољшамо живот свих грађана Општине Пландиште. У претходном мандату урадили смо много, обнављали смо школе, домове здравља, домове културе, градили смо путеве, спортске објекте, инвестирали смо у све сфере друштва. Поставили смо себи високе циљеве, које морамо да реализујемо у будућности. Реализација пројеката развоја школства, здравства, саобраћаја и инфраструктуре, стамбених и комуналних делатности су само неки од зацртаних циљева којима стремимо. Грађани од нас очекују много и ми смо ту да њихова очекивања и реализујемо, да покажемо да се рад и труд исплати, а ми смо урадили много и радићемо још више“, истакао је Јован Репацц у свом првом обраћању одборницима овог сазива.

На предлог председника Општине Пландиште Јована Репца, одборници су изабрали и  нове чланове Општинског већа.

Тако ће Бојана Стојановић бити задужена за спорт, физичку културу, образовање и социјалну заштиту, Зоран Петровић бринуће о занатству, угоститељству и туризму, Мирјан Грбић водиће рачуна о  комуналним делатностима, грађевинском земљишту и пословном простору, Роберт Мориц о  привреди, пољопривреди и руралном развоју, док ће се Тања Петровић бавити пословима из области културе.

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.