Панчево

Резултати јавног позива за унапређење конкурентности средњих школа

ТРИ УГОВОРА ЗА ТРИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

• На јавни позив поднето је шест пројеката, од којих су одобрена три: ЕТШ „Паја Маргановић“, Гимназији „Урош Предић“ и Електро-техничкој школи „Никола Тесла“

Град Панчево је, у јуну, расписао јавни позив,  којим је средњим школама са територије града Панчева пружена могућност за добијање средстава за унапређење услова за извођење практичне и пројектне наставе, а у циљу унапређења конкурентности средњих школа.

Новчана средства средње школе могу да користе за набавку опреме, машина, алата и уређаја који су неопходни за извођење савремене – практичне и пројектне наставе, а којима би се постигла одређена заокружена „техничко-технолошка“ и „пројектна“ целина, набавку опреме за савремено извођење наставе као и набавку софтвера који је неопходан за коришћење тражене опреме, машина, алата и уређаја, уређење и адаптацију простора за инсталацију набављене опреме: набавка неопходног намештаја, кречење, електро-инсталациони радови…

За реализацију ове мере средства су опредељена Одлуком о буџету града Панчева за 2021. годину у износу од 500.000 динара. На јавни позив који је расписан током јуна месеца поднето је шест пројеката од којих је одобрено три пројеката:

Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“ Панчево, опремање кабинета за куваре, конобаре и посластичаре савременом опремом – финансирање у износу од 339.026,40 динара;

Гимназија „Урош Предић“ Панчево, набавка два рачунара – финансирање у износу од 49.730,46 динара;

Електротехничка школа „Никола Тесла“ Панчево, набавка опреме за термичке и расхладне уређаје – финансирање у износу од 111.243,14 динара.

Уговоре директорима ове три средње школе уручили су Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику и мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање.

Иначе, сем ове, у 2021. години Град Панчево је реализовао и мере: стручна пракса, јавни радови за категорију теже запошљивих лица, студентска летња пракса, програм за подршку почетницима/почетницама у бизнису (правно-финансијско саветовање у пословању), као и додела субвенција почетницима у бизнису – самозапошљавање.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево