ЈЕДАН ОД 41... градоначелник Стевановић и један од „срећних добитника“

Панчево

Реализација Програма енергетске санације стамбених зграда, кућа и станова

ЗНАЧАЈНА ПОМОЋ ЗА 41 ДОМАЋИНСТВО

• Изузетно ми је задовољство да смо данас у прилици да доделимо уговоре у оквиру суфинансирања Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који спроводи Министарство рударства и енергетике Републике Србије у сарадњи са Градом Панчевом – истакао је градоначелник Александар Стевановић

У Градској управи града Панчева данас су свечано уручени уговори грађанима у оквиру  Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. Уговоре је уручио градоначелник Александар Стевановић, који је  том приликом изјавио:

– Изузетно ми је задовољство да смо данас у прилици да доделимо уговоре у оквиру суфинансирања Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који спроводи Министарство рударства и енергетике Републике Србије у сарадњи са Градом Панчевом. Данас је додељен укупно 41 уговор за суграђане који су испунили све критеријуме по Јавном конкурсу. За ове намене укупно је опредељено четири милиона динара и то два милиона динара од стране Министарства и два милиона динара из буџета Града Панчева. На овај начин имамо могућност да подигнемо енергетску ефикасност ових домаћинстава, самим тим утичемо и на квалитет животне средине, уз све друге мере и програме које Град спроводи и ми ћемо и даље пратити све конкурсе министарстава и опредељивати средства у складу са тим.

Градоначелник Стевановић је истакао да је Град за 2022. годину определио четири милиона динара за ове намене и најавио да ће се уколико буде било потреба обезбедити још средстава како би сви суграђани који желе, могли да остваре своје право на субвенцију.

Грађани који су се јавили за меру „Замена спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, на породичним кућама и становима, са пратећим грађевинским радовима“ (41 домаћинство) данас су потписали уговоре уговоре и одмах након тога ће договарати почетак извођења радова са изабраним привредним субјектима.

Грађани који су се јавили за меру „Набавка и инсталација котлова  на природни гас“, а налазе се на коначној листи (14 домаћинстава) су почетком децембра потписали тројне Уговоре са Градом Панчевом и привредним субјектом од којег су узели профактуре и тренутно су у фази извођења радова.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево