Пландиште
Одржана 14. седница Скупштине општине Пландиште

ВЕЋИ БУЏЕТ – ВИШЕ ПРОЈЕКАТА

· Буџет Општине Пландиште за 2022. годину предвиђен је у укупном износу од 575.000.000 динара, што је за 25 милиона више од буџета усвојеног прошле године за 2021. годину

 

На њиховом 14. сусрету у овом сазиву, највероватније поседњем у овој години, на седници којој је председавао Горан Доневски, председник Скупштине општине, пред одборницима је било 30 тачака дневног реда

И како је то већ постало правило за све локалне самоуправе, једна од последњих седница у години посвећена је усвајању буџета за наредну годину, што је био случај и са јучерашњим састанком одборника СО Пландиште.

Без много дискусије одборници су усвојили Одлуку о буџету Општине Пландиште за 2022. годину у укупном износу од 575.000.000 динара, што је за 25 милиона динара више од буџета усвојеног прошле године, не рачунајући касније ребалансе.

Већи део пара опредељен је за унапређење комуналне и саобраћајне инфраструктуре, као и за израду пројекта који ће у наредној години бити реализовани у сарадњи са покрајинским секретаријатима и републичким министарствима.

Пред одборницима су потом били предлози одлука о раду предузећа и установа чија је оснивач Општина Пландиште.

Сагласност на планове рада у 2022.години добили су ЈП „Полет“, Историјски архив Бела Црква (који „покрива“ и Пландиште), затим КОЦ „Вук Караџић“, Народна библиотека, ДЗ „1. октобар“, Центар за социјални рад, као и основне школе са територије општине Пландиште и ПУ „Срећно детињство“.

Овој, највероватније последњој седници општинског парламента у овој години, присуствовали су и Јован Репац, председник општине, Душан Ћурчић, заменик председника општине, Владан Младеновић, заменик председника СО и Александра Одавић Мак, начелница Општинске управе.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

                                                                              (Фото: еВршац)