Пландиште

Разноврсни садржаји у обележавању „Европске недеље мобилности“

САМО ИЗАБЕРИ И ПОКРЕНИ СЕ!

• Између осталог биће пошумљен ветрозаштитни појас у Барицама, површине 10.5 хектара

Под слоганом „Изабери! Покрени се!“ јуче је почела „Европска недеља мобилности“ и трајаће у периоду од 16 – 22. 09. 2020. године.

Општина Пландиште се од ове године прикључила бројним европским градовима који од 2002. године, сваке године, бројним активностима током једне недеље промовишу и фаворизују немоторизоване видове превоза у градовима и општинама у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у градовима. У кампању промовисања здравих стилова живота и унапређења квалитета животне средине прошле године се укључило преко 3000 градова и општина из 50 држава Европе и света.

„Европска недеља мобилности“ је манифестација чији је покровитељ Европска комисија, а у Републици Србији овом акцијом координира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина, у партнерству са градовима и општинама које обележавају „Европску недељу мобилности“.

Општина Пландиште ће током Европске недеље мобилности организовати више активности које за циљ имају заштиту животне средине. Између осталих то су: Спортски дан за жене, такмичење у спретности вожње бицикла за ученике виших разреда и Ликовни и литерарни конкурс за ученике нижих разреда основних школа са територије општине Пландиште и пошумљавање ветрозаштитног појаса у Барицама на површини од 10,5 хектара.

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.