СТИЖЕ НОВА ОПРЕМА... Дом здравља у Ковачици

Ковачица

Покрајинска влада подржала два ИПА пројекта Општине

И ЗА ЗДРАВЉЕ И ЗА ТУРИЗАМ

• Следи опремање Дома здравља, као и коришћње туристичких потенцијала у циљу повезивања људи са природом и културом, а у оквиру Банатског зеленог коридора

После спроведеног конкурса за доделу средстава за учешће и суфинансирању пројеката из фондова ЕУ, Покрајинска влада одобрила је Општини Ковачица бесповратна средства за два пројекта.

Први је за суфинансирање пројекта Повећање квалитета медицинских услуга за прекограничне заједнице, а по програма ИПА – Румунија, у износу од 2.100.000 динара.

Реализацијом овог пројекта реновираће се диспанзер у румунском месту Берлиште и набавити савремена медицинска опрема и намештај за Дом здравља у Ковачици, а све са циљем подизања нивоа квалитета услуга према потребама свих грађана.

Општини Ковачица одобрена су бесповратна средства и за пројекат Банатски зелени коридор – повезивање људи са природом и културом, такође по ИПА програму прекограничне сарадње Румунија – Србија. Вредност овог пројекта износи 2.200.000 динара, а крајњи циљ реализације пројекта је коришћење расположивих туристичких ресурса, али и њихова конверзија у туристичке производе.

Иначе, укупна вредност пројекта је око 420.000 евра, од чега је Општини Ковачици ЕУ, посредством Интерег програма, Општини Ковачица одобрила преко 120.000 евра, што је 85 одсто укупних средстава.

Уговоре о додели средстава, онима којима су она одобрена, доделиће председник Покрајинске владе Игор Мировић, у уторак, 16. новембра.

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.