ОД САДА НА ВРХУ… Анка Симин Дамјанов

Опово

Прва седница новог сазива Скупштине општине Опово

И ПРВА ДАМА НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ

· Нова председница Општине Опово је Анка Симин Дамјанов, док је досадашњи председник Предраг Марков изабран за председника Скупштине општине Опово

 

  После Вршца и Алибунара, на чело локалне самоуправе у јужном Банату изабрана је још једна дама. Општинску локалну самоуправу у општини Опово наредне четири године водиће Сефкеринка Анка Симин Дамјанов, доскорашња заменица председника општине, док ће досадашњи председник општине Милош Марков убудуће бити на челу Скупштине општине.

  За заменика председника општине изабран је Драган Угринов, а за заменика председника СО Ненад Јосић, док на функцији секретара остаје Горан Фогл.

  На предлог новоизабране председнице именовани су и чланови Општинског већа: Бранко Иванов и Жика Несторовић су нови већници, а Весна Станојев и Милован Кнежевић су задржали своја места.

  Посебном одлуком Анке Симин Дамјанов, за њеног помоћника именован је Небојша Ковачевић.

  Новоизабрани одборници Скупштине општине, након верификације мандата и подношења заклетве, све одлуке су донели једногласно. Ништа чудно, јер су напредњаци у општини Опово, са својом изборном листом, однели убедљиву победу, и од 25 могућих, освојили чак 23 одборничка места, док су преостала два припала „Руској страни – Срби и Руси браћа заувек“.

  Представљајући своје будуће активности на новој функцији, Анка Симин Дамјанов је најавила даља улагања у инфраструктуру и заштиту животне средине, подршку локалном бизнису, као и транспарентан рад локалне самоуправе и активну улога грађана у њеном раду.

  Испред одборничке групе „Александар Вучић – Опово сутра“ одборницима се обратио и покрајински посланик Предраг Гинцуљ, који је, честитајући свим одборницима и изабраним функционерима на избору, новој председници поручио да буде поносна на све што је урадила до сада и да је својим радом заслужило председничко место.

  „Ваша одговорност, визија и лидерство су од суштинског значаја за даљи развој и просперитет наше општине. Сигуран сам да ћете бити посвећени послу и да ће ваша енергије дати велики мотив вашим сарадницима“ – истакао је Педраг Гинцуљ, први човек оповачких напредњака.