ДАМА ОСТАЈЕ ГЛАВНА… председници и заменици Општине и Скупштине општине

Алибунар

Конституисан нови сазив Скупштине општине Алибунар

И НОВО ПОВЕРЕЊЕ ЗОРАНИ БРАТИЋ

· Част ми је служити грађанима, хвала и њима и Српској напредној странци на политичком јединству и указаном поверењу да се још снажније боримо за бољи живот сваког појединца и што квалитнију и успешнију заједницу – истакла је Зорана Братић, нова-стара председница општине

 

  После верификације одборничких мандата и полагања заклетве, одборници новог сазива Скупштине општине Алибунар изабрали су Зорану Братић за председницу Општине Алибунар, која овим именовањем започиње свој други председнички мандат на функцији прве даме ове јужнобанатске општине.

  За заменика председника изабран је Милан Ћурувија, први човек алибунарских социјалиста, који су ове године, по први пут, били на заједничкој изборној листи са напредњацима.

  Занимљиво је да су и Зорана Братић и Милан Ћурувија родом из Селеуша, са Колоније, и то из две суседне куће!

  Председник Скупштине општине Алибунар остаје Александар Сивери, док ће на функцији заменика председника бити Дариан Тапалага, који је у прошлом мандату био на функцији заменика председника општине.

  Функцију секретара Скупштине општине и даље ће обављати Биљана Враговић.

  Скупштина општине Алибунар има укупно 23 одборника. На изборима 2. јуна, листа окупљена око СНС стекла је поверење готово три четвртине бирачког тела и тиме освојила 18 одборничких мандата. У опозицији је остала листа окупљена око ССП, са 4 одборника, и са по једним одборником две листе групе грађана.

  У свом првом обраћању новом скупштинском сазиву, Зорана Братић је, најпре, захвалила грађанима, као и Српској напредној странци „на политичком јединству и поново указаном поверењу да још снажније радимо за добро наше општине и свих генерација које живе у њој“ и да је јој је „част да служи грађанима“ и да се бори за „бољи живот сваког појединца и што успешнију и квалитетнију заједницу.“

“Протекле четири године нису биле нимало лаке, радили смо вредно и одговорно и трудили се да живот наших грађана учинимо бољим. Настојали смо да испунимо дата обећања, што су грађани и препознали и позитивно оценили на недавно одржаним изборима. Надамо се да је најтежи период остао за нама, те да ћемо у предстојећем мандату успети да уз предан рад и труд учинимо много више, да сви заједно градимо бољу будућност и да свако од нас предано ради у интересу становника наше општине” – истакла је, између осталог, Зорана Братић, нова-стара председница Општине Алибунар.

                                                                                    (Фото:еВршац)