Панчево

Пронађи алтернативу путничком аутомобилу

ДОЂИ И ЗАБАВИ СЕ И…

• Све што ти треба је бицикл, добра воља и да имаш не мање од 16 и не више од 30 година, а можеш и добити бицикл!

У Панчеву ће, у суботу, 19. 9. 2020. године, са почетком у 17 сати, бити одржан први бициклистички фестивал, под називом Панбике фестивал. Догађај се организује у оквиру пројекта „Пронађи алтернативу путничком аутомобилу“ који организује Удружење грађана „Србија, мој дом“, а суфинансира Министарство за заштиту животне средине. Циљ пројекта је развијање свести о потреби очувања заштите животне средине и промоција алтернативних видова превоза, а посебно бициклизма као здравог начина кретања и еколошки погодног превозног средства.

Догађај је намењен младима од 16 до 30 година, а одржаће се на платоу испред Градске управе града Панчева у виду  такмичења у:

  • спорој вожњи бицикла,

  • вожњи бицикла с обрнутим корманом,

  • полигону спретности за бициклисте,

  • познавању правила саобраћаја за бициклисте.

Такмичар који буде имао највише бодова у свим дисциплинама добиће за награду – бицикл.

Број такмичара је ограничен због забране окупљања на отвореном више од 30 особа. Обавезна је пријава на имејл-адресу: srbijamojdom@gmail.com. Приликом пријављивања треба навести: име, презиме, годину рођења и место из којег тамичар долази. Пријаве треба послати најкасније до 18. 09. 2020. у 23:00. Пријаве на лицу места биће могуће само у случају да се не пријави довољан број такмичара, а управо зато препоручујемо да се што пре пријавите И добијете могућност да учествујете у промоцији здравог начина кретања и уједно освојите награду.

Сви окупљени имаће прилику да испробају тзв. „пијане наочаре“ и да на тај начин стекну утисак како је бити учесник у саобраћају под дејством различите количине алкохола, умора, опојних дрога и јаких лекова. Осам различитих врста наочара обезбеђене су од стране Агденције за саобраћај града Панчева.

Пријатељи фестивала који ће представити свој рад на 1. Панбике фестивалу су Завод за јавно здравље Панчево и Црвени крст Панчево.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево