НИС -РНП

Домаћи дизел поуздан и на ниским температурама

ОПТИМАЛНА ФУНКЦИОНАЛНОСТ ВОЗИЛА

• Домаћи произвођач горива истиче да за њихове потрошаче нема зиме када је реч квалитету горива које се продаје на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама

Компанија НИС спремно је дочекала зиму. Власницима возила на дизел погон, на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама на располагању су дизел деривати домаће производње са побољшаним нискотемпературним карактеристикама који пружају оптималну функционалност и на најнижим спољним температурама.

Зимски режим вожње може да забрине возаче већ у првим хладним данима, а у „најосетљивију“ групу спадају аутомобили који користе дизел као погонско гориво. За разлику од моторног бензина, у дизел деривату може доћи до формирања кристала парафина, замућења и згушњавања, што за последицу може да има блокирање дотока горива и немогућност старта и рада мотора. Како би се спречила евентуална штета, стручњаци препоручују употребу дизел деривата са побољшаним нискотемпературним карактеристикама.

У НИС-у наводе да се у Рафинерији нафте Панчево током зимских месеци производи висококвалитетни евро-дизел, са  унапређеном тачком филтрабилности, чиме се обезбеђује оптимална функционалност возила  и на зимском минусу. Истовремено, на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама могуће је допунити резервоар дизел горивом које садржи комплексе адитива, који обезбеђују побољшане перформансе мотора, и на температурама до минус 30 степени. Реч је о премијум G-Drive Diesel деривату који, у поређењу са стандардним евро-дизелом, захваљујући формули обогаћеној адитивима, пружа сигуран старт, већу снагу, стабилнији рад мотора и на дебелом зимском минусу.

Док је поузданост аутомобила на дизел погон и даље актуелна тема за возаче у хладним месецима,  домаћи произвођач горива истиче да за њихове потрошаче нема зиме, када је реч о квалитету горива које се продаје на NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама. Између осталог, поштујући строге процедуре о контроли квалитета производа, у НИС-у наводе да се контрола квалитета деривата из Рафинерије нафте Панчево обавља свакодневно – од резервоара у Рафинерији и складишта готових производа па све до крајњег потрошача, односно бензинских станица компаније.