БЕЗ ОПОЗИЦИЈЕ... и без проблема за председника Тиграна Киша

Панчево

Одржана 11. седница Скупштине града Панчева

ПРОМЕНА НА ЧЕЛУ ДОМА ЗДРАВЉА

• Уместо др Данијеле Ристовски Корниц, на челу Дома здравља др Стојан Вишекруна • Одборничка група ЛСВ више не постоји у панчевачкој скупштини

У петак, 18. маја, одржана је 11. редовна седница Скупштине града Панчева на којој су одборници, за нешто више од сат времена, одлучивали о преко 70 тачака, које су се нашле на дневном реду. И овога пута, по традицији, дошло је до измена у саставу одборника, тиме што је одборничка група ЛСВ-а престала да постоји.

    На почетку седнице, одборници опозиционих партија су напустили седницу, пошто није прихваћен њихов предлог да се у дневни ред уврсте тачке које су они предложили, као и то да  се на дневном реду нашло преко 30 нових тачака о чему, како су рекли, нису благовремено обавештени.

    Председник скупштине Тигран Киш на почетку седнице прочитао је допис којим су пет чланова одборничке групе ЛСВ обавестили Скупштину да више нису чланови те групе. ЛСВ су напустили Владан Кељевић, Оливер Петковић, Павле Ђукић, Јовица Петровачки и Денко Тончев, тако да је ова одборничка група престала да постоји. Све то је резултирало да у скупштинској сали остану 42 одборника владајуће коалиције који су веома брзо донели одлуке о свим тачкама дневног реда.

    Међу тим бројним одлукама највише је било оних које су се тицале извештаја о раду градских предузећа и установа за прошлу годину, измена статута и одлука надзорних одбора, а можда најважнија одлука је била усвајање завршног рачуна градског буџета за 2016. годину. Усвојени су извештаји о раду бројних градских установа, а једино је финансијски извештај и план Центра за социјални рад “Солидарност” скинут са дневног реда, због техничких недостатака.

    Одборници су усвојили и већи број средњерочних и дугорочних пословних планова појединих градских и сеоских јавних и комуналних предузећа, а прихватили су и измене статута ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Грејање“, ЈКП „Хигијена“ и ЈКП „Зеленило“, као и измену одлуке о оснивању Туристичке организације Панчева.

    Поред тога, одборници су прихватили и нови Генерални план детаљне регулације за насеље Мису и, готово изненађујуће, на свој захтев, дужности је разрешена директорка Дома здравља др Данијела Ристовски Корниц и на место вршиоца дужности постављен је др Стојан Вишекруна, гинеколог, запослен у овој здравственој установи.

ПОДЕЛИ
Претходни текст
Следећи текстРУТИНСКА РЕВИЗИЈА БУЏЕТА