Нови Сад

Признање Граду Вршцу на 7. Дунавском бизнис форуму

СИСТЕМАТСКИ И ПЛАНСКИ ПРИСТУП РАЗВОЈУ

• Признање Вршцу за прихватање и реализацију концепта „паметних градова“

На седмом по реду „Дунавском бизнис форуму“, који је одржан 13. и 14. новембра у Новом Саду, ове године учествовали су представници 14 земаља: Немачке, Аустрије, Чешке, Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Румуније, Бугарске, Молдавије, Украјине и Србије, из које је, између осталих, учествовао и Град Вршац.

Форум је превасходно имао за циљ проширење сарадње међу  земљама Подунавског слива где се на билатералним сусретима промовишу инвестициони развојни  потенцијали Србије, њене привреде и локалних самоуправа. На овај начин, унапређује се  пословна сарадња привредних субјеката са територије земља региона, као и сарадња јавног сектора чиме се поспешује даљи привредни раст и развој земаља учесница скупа.

Тема овогодишњег Форума била је Дунавска стратегија и улози бизниса у остваривању њених циљева, јачању просперитета и ефикаснијем коришћењу потенцијала. У једном од модула Форума који се бавио ’’Паметним градовима’’ изложен је Концепт градова који подразумева планско и систематско управљање функцијама града у областима урбанизације, транспорта, енергије, изградње инфраструктуре итд. уз примену савремених техничких и технолошких решења заснованих на ИКТ технологијама.

Током дводневног трајања Форума представљени су градови који имају добре резултате у примени овог концепта, а најбољи у региону награђени су признањем ’’Златни кључ’’.

Један од добитника овогодишњег признања је и Град Вршац, као град који прихвата Концепт „паметних градова“, пре свега, за системски и плански приступ развоју и квалитету локалне комуналне и саобраћајне инфраструктуре, развоју  привреде, саобраћаја и транспорта, заснованом на економији знања и увођењу и примени савремених ИКТ технологија у локалну управу и подршку дигитализацији управе.

Награду је у име градоначелнице Вршца Драгане Митровић примио члан Градског већа задужен за привреду  др Мирослав Ступар. Вршац су на Форуму још представљали и чланови Градског већа Татјана Николић и Вељко Стојановић.

(Старт 013)

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.