ШТО МАЊЕ ДИМЊАКА... Катарина Бањаи

Панчево

Завршен јавни позив за суфинансирање прикључење на гасну мрежу

ПРИСТИГЛО 64 ЗАХТЕВА

• Сваком домаћинству биће рефундирана средства уз износу од 47.500 динара

Чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и одрживи развој, Катарина Бањаи, обавестила је суграђане да је јавни позив за суфинансирање трошкова типског гасног прикључка за прикључење индивидуалних домаћинстава на гасну мрежу завршен.

– Желим да обавестим наше суграђане да је јавни позив за суфинансирање типског гасног прикључка завршен. Ми смо тај позив објавили у мају и ево за непуна три месеца пристигло је 64 захтева за колико је и остављено новца у буџету за ову годину. Сваком домаћинству које је предало захтев биће рефундирана средства у износу од 47 500 динара.

   Иначе, велика је заинтересованост грађана како ове године, тако и претходне године, тако да ће и у буџету града за 2019. годину бити издвојена средства за ову намену.

-Исто тако потребно је да ову активност спроводимо у континуитету како би дала своје позитивне резултате, односно како би се побољшао квалитет ваздуха у току зимског периода, јер тада имамо проблем са повећаним концентрацијама честица у ваздуху, а управо те честице, главни емитери тих честица су димњаци приватних, кућних ложишта која користе чврсто гориво. Тако да је циљ овог јавног позива да што више домаћинстава користи гас који је чисти енергент.

Изграђена је нова гасна инфраструктура и ја се надам да ће се до следеће године исходовати употребна дозвола за ту мрежу и да ћемо наш јавни позив увећати, односно и друге делове града обухватити овим пројектом– наговестила је Катарина Бањаи.