ЦРКВА СВ. НИКОЛЕ У ОПОВУ... нови правилник о додели помоћи црквама и верским заједницма

Опово

Претпоследњег дана у години  одржана последња седница СО у 2020.

НОВА ОДБОРНИЦА, НОВЕ СВЕТИЉКЕ И СРЕЋНА 2021.

• Мирјани Лазин потврђен одборнички мандат, 25. са листе „Александар Вучић – За нашу децу“

Данас, претпоследњег дана у овој години, одржана је 6. седница Скупштине општине Опово, на којој је потврђен одборнички мандат Мирјани Лазин, одборници са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, која је 25. кандидат са ове изборне листе који је добио одборнички мандат, што је апсолутни рекорд од почетка вишестраначког система у овој општини..

На седници, којој је председавао Ненад Јосић, предсдник СО, било је још пет тачака дневног реда.

Одборници су усвојили Одлуку о давању сагласности и усвајању пројекта јавно-приватног партнерства – за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења, применом мера уштеде енергије, на територији Општине Опово.

Одлука је донета на основу пројекта, чије су основне карактеристике боље и квалитетније осветљење, штедња, али и пренос ризика са Општине на приватни сектор. У оквиру тог пројекта биће замањено 1267 постојећих светиљки, и то оним штедљивим ЛЕД светиљкама, а реализација целог пројекта смањиће трошкове који су до сада падали на рачун општинског буџета, и то у не баш малом износу.

Усвојен је и Правилник о начину и поступку доделе средстава црквама и верским заједницама, а одборници су дали и сагласност на програме рада ЈП „Младост“ и Општинске народне библиотеке, за 2021. годину.

Одборницима се, на крају седнице, обратио  Милош Марков, председник општине, који је, четитајући им на досадашњем раду, свим одборницима пожелео пуно среће у 2021. години.

(Старт 013)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.