И ЗА КРАЈ... заједничка слика после заједничког решавања проблема

Пландиште

Потписано 15 уговора за реализацију програма унапређења енергетске ефикасности

ОВО ЈЕ САМО ПОЧЕТАК, ЗАТО…

• Потписивањем ових уговора, кроз мере суфинансирања, помогли смо нашим суграђанима у решавању великог проблема уштеде енергије и санације објеката –истакао је Душан Ћурчић, заменик председника општине

У оквиру реализације пројекта уанпређења енергетске ефикасности, који је са Министарством рударства и енергетике потписало 67 локалних самоуправа из целе Србије, у Пландишту су, након спроведеног конкурса, потписани уговори са представницима 15 домаћинстава, који су испунили све услове да „уђу“ у поступак реализације овог пројекта.

Како је то предвиђено уговором са надлежним министарством Владе Републике Србије, за реализацију овог значајног пројекта половину средства обезбеђују Република и Општина, док другу половину обезбеђују сами грађани.

Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште, након уручења 15 уговора, је рекао:

-У сарадњи са Министарством рударства и енергетике успешно смо реализовали овај конкурс и потписивањем ових уговора, кроз мере суфинансирања, помогли смо нашим суграђанима у решавању великог проблема уштеде енергије и санације објеката.

Ово је врло значајна инвестиција која у наредном периоду треба да подстакне наше суграђане да се пријаве у већем броју и искористе субвенције које су обезбеђене од стране Владе Републике Србије и локалне самоуправе.

Кроз реализацију ових програма желимо да укажемо на велике уштеде енергије које оваква санација доноси, као и на значај унапређења енергетске ефикасности на објектима. Реализација овог конкурса биће спроведена и наредних година и зато грађани треба на време да припреме техничку документацију, како би искористили све погодности које надлежно министарство и локална самоуправа нуде – истакао је Душан Ћурчић.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.