Панчево

Потписани уговори о додели две куће избеглим лицима

КУЋЕ ЗА ПОРОДИЦЕ АНТИЋ И ЂУРИЋ

• До сада је Град доделио 35 кућа са окућницом
• У наредном периоду у плану је додела још 15 кућа за избеглице и четири куће за интерно расељена лица – најавио је већник Миленко Чучковић

Члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјална питања Миленка Чучковић, данас је, 28. новембра,  уручио два уговора за откуп сеоског домаћинства за избегла лица на територији града Панчева. Тим уговорима, свој дом стекле су породице Антић и Ђурић.

На основу уговора о сарадњи на помоћи избеглицама кроз доделу гранта за куповину куће са окућницом, Граду Панчеву су од стране Комесаријата за избеглице Републике Србије уплаћена средства за куповину две куће. Град Панчево учествује својим средствима у износу од 10 одсто. Укупно опредељена средства износе 2.520.000 динара. Поред куће, сваки корисник добија и мали грант у износу од 200.000 динара. Укупна сума по једној кући је 1.400.000 динара. Средства су неповратна, а обавеза корисника је да у наредних 5 година наменски користи добијену кућу, грађевински и други материјал.

Град Панчево сваке године учествује у пројектима помоћи избеглим и расељеним лицима кроз разне видове помоћи, грађевински материјал, доходовне активности, станове и једнократне помоћи.

  • До сада је Град доделио у сарадњи са донаторима 35 кућа са окућницом. У наредном периоду очекујемо потписивање уговора за најмање 15 кућа за избеглице и 4 куће за интерно расељена лица, најавио је Миленко Чучковић.

(Фото: Градски сајт)