ОДЛИЧНА САРАДЊА... Сања Петровић и Петар Захаријев након потписивања уговора

Ковин

Потписан уговор са бугарским инвеститором

УСКОРО ПОСАО ЗА 300 ЉУДИ

• Прва фаза изградње фабрике биће завршена до краја 2019, а друга до краја 2020. године

Пошто су одборници СО Ковин гласали за уговор о отуђењу парцеле у индустријској зони у блоку 117, одмах је дошло и до реализације. Пре два дана потписан је и оверен  уговор између Општине Ковин и бугарског инвеститора о продаји нешто више од осам хектара земљишта на коме ће бити подигнута фабрика за завршну обраду челичних лимова.

Поводом потписивања уговора, изјаве за медије дали су власник компаније „Минимет комодитиз“ Петар Захариев и председница Општине Ковин Сања Петровић.

Инвеститор из Бугарске је истакао  да се одлучио за Ковин због близине смедеревске Железаре и положаја на Дунаву, као транспортном путу, али и због одличне сарадње са локалном самоуправом од самог почетка. Он је даље рекао да ће будућа фабрика бити изграђена у две фазе: „Прва фаза ће бити готова до краја ове године, имаће капацитет од 400.000 тона годишње и чиниће је две линије за сечење топловаљаних челичних лимова и једна за хладно ваљане лимове. Друга фаза биће завршена до краја 2020. године, када ће бити изграђене две линије за галванизоване лимове и једна за фарбане лимове укупног капацитета 380.000 тона годишње,“ рекао је Захариев.

Сања Петровић, председница општине,  нагласила важност изградње фабрике са становишта новог запошљавања, пре свега младог и образованог кадра: „За општину Ковин која спада у категорију неразвијених и која има велики број незапослених, као и велики одлив младих кадрова, ова инвестиција је од изузетно великог значаја. Биће потребно ангажовање 300 људи, од тога чак 130 са високом стручном спремом, што ће у великој мери допринети да нам млади из Ковина више не одлазе, а са друге стране добар је мотив да се сви они који су нас напустили у потрази за послом врате у Ковин“.

(Према: Општински портал)