Перник – Бугарска

Потписан Меморандум о сарадњи између Града Панчева и Општине Перник, Бугарска

ПРВИ КОРАК КА БРАТИМЉЕЊУ

• Споразум су потписали градоначелник Панчева Саша Павлов и градоначелница Перника Вјара Церовна

Градоначелник Панчева Саша Павлов и градоначелница Перника (Република Бугарска) Вјара Церовна  потписали су данас, 19. октобра 2018. године, у Пернику Меморандум о сарадњи између два града.

Градоначелник Саша Павлов и члан Градског већа задужен за културу и омладину Немања Ротар бораве у посети Пернику, на позив градоначелнице, a поводом прославе Дана општине, што је био повод за свечано потписивање Меморандума о сарадњи, који представља први корак ка братимљењу Панчева и Перника.

Сарадњу два града иницирао је амбасадор Републике Бугарске у Београду Њ.Е. Радко Влајков, предложивши сарадњу Панчева и Перника, као два града са сличним демографским, економским, културним, географским и другим критеријумима за успостављање обострано корисне сарадње.

У граду Пернику живи преко 70.000 људи, што га чини највећим градом у западној Бугарској по броју становника. Перник је град  богате културе, родни град многих чувених бугарских спортиста, град са добрим гео-стратешким положајем, економским и туристичким потенцијалима.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево