ОЛАКШАЊЕ... након успешно завршеног посла

Вршац

Наставља се акција уклањања дивљих депонија

ПОСЛЕ ПОТПОРЊА, НА РЕДУ ЈЕ ЗАГАЈИЦА

• Ове године на Градску депонију однесен отпад и са пете дивље депоније

Радници вршачког ЈКП „Другог октобра“ наставили са активностима на уклањању дивљих депонија по селима града Вршца. Тако је јуче  уклоњења велика дивља депонија са подручја села Потпорња, коју су несавесни грађани направили непосредно дуж канала Дунав –Тиса – Дунав, и то на плодном пољопривредном земљишту.

Посао није био нимало једноставан. Наиме, отпада не само да је било у великим количинама, него је  је био разастрт и на великом простору, који ће његовим уклањањем бити приведен својој намени као плодно пољопривредно земљиште.

Тоне и тоне најразноврснијег отпада одвезено је тамо где му је и место – на Градску депонију.

Иначе, ово је пета дивља депонија на територији града Вршца која је ове године оклоњена са простора на којима им није било место и које су представљале не само ругло за околину, него су представљале и потенцијално легло  заразе  оних који би се нашли у њеној непосредној близини. Сем тога, ради се и о великим површинама  узурпираног плодног пољопривредног земљишта, као што је био случај баш са овом дивљом депонијом у  Потпорњу.

Акција уклањања дивљих депонија, која се одвија у сарадњи градских власти са сеоским саветима месних заједница, уз непосредно учешће стручних људи ЈКП „Други октобар, који све те, нимало једноставне послове, покривају добром организацијом и квалитетном механизацијом.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.