Бела Црква

Друга гринфилд инвестиција из Чешке у Индустријској зони

ПОСАО ЗА ОКО ЈОШ 200 ЉУДИ

У овом инвестиционом пројекту значајну улогу имала је Амбасада Републике Чешке у Србији

 

Представници чешке компаније „ИМГ Бохемија” ових дана су постигли договор о условима за нову чешку гринфилд инвестицију у општини Бела Црква. Биће то друга велика чешка инвестиција у новоизграђеној Индустријској зони, у општини у којој, иначе, живи велики број припадника чешке националне заједнице.

Током састанка представника „ИМГ Бохемиа” са челницима општине Бела Црква, чешка фирма је договорила план улагања, чија ће вреност износити између 10 и 14 милиона евра. Њиме је обухваћена изградња производног погона на земљишту површине два хектара и фазно запошљавање 200 радника, који ће обуку проћи у матичној фабрици у Чешкој.

Две нове гринфилд инвестиције чешких фирми пружају јединствену могућност за више од 270 нових радних места за становнике општине Бела Црква, што ће значајно допринети бољим животним условима и животном стандарду, не само у општини Бела Црква, већ и шире.

Према писању медија, „чешки председник Милош Земан изразио је подршку изградњи погона компаније ИМГ Бохемиа, током личног сусрета с председником Александром Вучићем приликом званичне посете Србији у септембру 2019. године”.

Амбасада Републике Чешке у Београду је активно учествовала у овом инвестиционом пројекту и својим непосредним деловањем допринела да значајна инвестиција буде реализована управо у Индустријској зони у општини Бела Црква.

То је одличан пример конкретног доприноса Амбасаде Републике Чешке бољем животу Чеха у српском пограничном подручју, што је један од циљева стратегије чешке дипломатске мисије у Србији“, истакао је амбасадор Томаш Кухта.

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.