Пландиште

Поклони ђацима првацима у свим школама на територији Општине

НАЖАЛОСТ, СВЕ МАЊЕ ПРВАКА, А ТО ЗНАЧИ…

 

• Ове године у први разред уписано је 53 ђака, што је 10 мање него прошле године

 

Јуче је почела школска година, па је тако и у општини Пландиште, као и у свим другим локалним самоуправама јужног Баната, за ђаке прваке организован „специјалан“ дочек, додуше, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, али дочек је дочек…

Тако је и Општина Пландиште из општинског буџета издвојила средства за поклон пакете свима онима који су јуче први пут сели у школске клупе, макар и с маскама на лицу, и поштујући физичку дистанцу. На учитељима је и наставницима да надаље та дистанца не буде и социјална.

Поклон пакете свим првацима уручили су Јован Репац, председник општине, у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пландишту, док је Душан Ћурчић, заменик председника општине, пакете уручио у осталим основним школама на територији општине Пландиште, у ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди и Милетићеву и ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици.

Поклон се састојао од школске торбе – ранца и основног прибора за наставу, свезака, перница, бојица, пластелина…

Са првацима били су, разуме се, и њихови учитељи, као и директори Сава Дивљаков, Вишња Манојловић и Мирослав Маричић.

И Јован Репац и Душан Ћурчић пожелели су првацима пуно успеха у школовању, да буду вредни и успешни, поручујући им да поштују неопходне мере заштите за време трајања пандемије.

Иначе, ове године у први разред пошло је 53 ученика, што је за готово 20 одсто мање него прошле године. Баш забрињавајуће!

(Фото: Општински сајт)

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.