(Фото: Plandiste online)

Пландиште

Председник општине примио младе волонтере Црвеног крста

ПОМОЋ КАД ГОД ЈЕ ПОТРЕБНО

У Недељи Црвеног крста, у четвртак, 10. маја, председник општине Пландиште Јован Репац, председник СО  Ендре Сабо и заменик председника општине Горан Доневски примили су делегацију волонтера Црвеног крста  Пландиште, у којој су били Марина Дрљача, Анастатија Тот, Јелена Брезичанин, Стефан и Лука Величковски.

Млади волонтери су желели да у Недељи Црвеног крста упознају функционере општине Пландиште са својим радом,  како су рекли, да из свог угла, функционерима презентују оно шта и како они раде, али и да их увере да су увек уз секретара и јединог стручног сардника Црвеног крста Пландиште, спремни да помогу кад год је то потребно. Осим тога, ови волонтери су и обучени да своје знање пренесу и вршњацима који су  млађи од њих.

Марина Дрљача и Анастасија Тот су председника и његове најближе сараднике упознали са свим програмима и начином на који их Црвени крст  реализује. Лука и Стефан Величковски, који су и инструктори,  говорили су о раду у камповима који се одржавају и овде и у Републици Чешкој, где деца из општине Пландиште бесплатно одлазе на десет дана, једном годишње од 2005. године.

На крају разговора са функционерима општине, волонтери су им упутили званичан позив да се 29. маја одазову Акцији добровољног давања крви у Пландишту.

Пројекат „Пландиште јуче и данас – оно што остаје“  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.