ПОЧЕТАК ДРУГЕ ФАЗЕ... а почетком нове године и почетак насељавања

Вршац

Почела друга фаза инфраструктурних радова у Индустријској зони „Север“

СНАЖНА ПОРУКА НОВИМ ИНВЕСТИТОРИМА

• Од наредне године ова индустријска зона биће спремна за пријем првих станара – обећава Дејан Чебзан, члан Градског већа задужен за инфраструктуру

Радовима на изградњи приступних путева, почела је 2. фаза инфраструктурног опремања Индустријске зоне „Север“. У сређивање ове друге индустријске зоне у Граду Вршцу до сада је уложено 89 милиона динара, а вредност нових радова износи 242 милиона динара.

Цео пројекат се финансира уз подршку Покрајинске владе, у износу од 174 милиона динара, док ће остатак средстава, у износу од 157 милиона динара, бити обезбеђен из градског буџета.

Тренутно је у току изградња саобраћајнице намењене за теретни саобраћај са пратећим пешачким и бициклистичким стазама која ће ову зону повезивати са државним путем 1.“Б“реда бр. 18, Вршац – Зрењанин и везом за будући аутопут Београд – Панчево – Вршац – Темишвар. Након тога остаје још да се уради пречистач отпадних вода, трафо станица, расвета, као и пратеће инсталације, тако да ће већ од наредне године ова индустријска зона бити спремна да прими прве станаре“, изјавио је Дејан Чебзан, члан Градског већа задужен за инфраструктуру, након обиласка радова

Иначе, прва индустријска зона „Технолошки парк“ је у потпуности „насељена“! индустријским постројењима, тако да је била неопходна изградња и нове индустријске зоне, која ће се, кад све буде готово, простирати на површини до чак 220 хектара.