ПРВИ КОРАК... др Зоран Тасић и Нада Филиповић

Опово

Отворена Роса школа родитељства у Опову

ПЛАТФОРМА КОЈА ОБЕЗБЕЂУЈЕ РОДИТЕЉСКУ СИГУРНОСТ

• Ова школа за нас значи много и надам се да ћемо ускоро имати повољнију демографску слику општине, истакао је др Зоран Тасић, председник Општине Опово

У Дому здравља Опово отворена је Роса школа родитељства, у којој ће будући родитељи добијати стручне савете и подршку током трудноће и првих година одрастања детета. Тим школе чине педијатар, гинеколоког, стоматолог и патронажне сестре, који пролазе акредитовану обуку Градског завода за јавно здравље, која је у складу са последњим професионалним стандардима у овој области.

Школа родитељства у Опову једна је од укупуно 20, које Роса вода отвара у партнерству са Министарством здравља Републике Србије, а у оквиру иницијатве покренуте 2015. године. Осим Опова, ове године подршку ће добити и родитељи из Димитровграда, Бечеја, Ниша, Бољевца, Руме, Босилеграда, Вршца, Ужица и Коцељеве.

„Поносни смо што ћемо отварањем укупно 20 школа родитељства системски оснажити постојећу мрежу школа и омогућити кључну подршку за родитеље преко 5.000 беба на годишњем нивоу широм Србије. Заједно са Роса водом створили смо платформу која  пружа сигурност у периоду проширења породице, што је предуслов за здраво одрастање и васпитање деце“, изјавила је др Снежана Пантић Аксентијевић, руководилац Групе за јавно здравље, Сектор за јавно здравље и програмску и здравствену заштиту.

ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК… и ускоро бољу демографску слику општине

Роса школе родитељства налазе се у комплетно реновираним и опремљеним просторијама у домовима здравља. Кроз предавања, вежбе и радионице, будући родитељи имају прилику да добију кредибилне и стручне савете о току и фазама трудноће, значају дојења, правилној исхрани трудница и беба, порођају и нези бебе, али и да добију одговоре на сва питања и недоумице.

„Школе родитељства су места где будуће маме и тате проналазе сигурност у сналажењу у новим улогама. Велику захвалност за успешност мисије школа родитељства дугујемо грађанима, који од 2010. године подржавају иницијативе Роса воде и Министарства здравља и доприносе да родитељи широм Србији буду спокојнији и спремнији за нове улоге“, изјавила је Нада Филиповић, представница Роса воде.

Свечаном отварању присуствовао Школе присуствовао је и председник Општине Опово др Зоран Тасић, који је захвалио Раса води на друштвено одговорном пословању, истичући да је то „велики пројекат не само за локалну самоуправу већ и за Републику Србију“.  –Ово за нас значи много и надам се да ћемо за неколико година имати знатно повољнију демографску слику наше општине, а посебно ми је драго да је Роса школа родитељства отворена на самом почетку манифестације Дани општине Опово, тако да је то и изузетно пригодан празнични поклон нашим суграђанима“.

Пројекат „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства