Вршац – Градска библиотека

ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ ЧЕДНЕ РАДИНОВИЋ ЛУКИЋ

• Поред Чедне Радиновић Лукић,  вече пооезије обогатиће и Пламенка Ђого Вулић и Јока Милошевић

Градска библиотека, у четвртак, 30. јануара, са почетком у 18 часова организује песничко вече Чедне Радиновић Лукић.

Чедна Радиновић Лукић, председница Савеза књижевника у отаџбини и расејању за Београд, потпредседница Савеза за целу Србију, чланица Удружења књижевника Србије, чланица Хрватског књижевног друштва, добитница је бројних награда и признања у књижевности.

Њена књига „Реминисценција епизодних носталгија“ је 2019. године проглашена за најбољу збирку поезије у Хрватској, освајајући награду „Књижевно перо“. Издала је три збирке: „Рефлексија једног танга“, „Расплетиви верси“ и „Реминисценција епизодних носталгија“. Састанке, књижевне вечери и промовисање књига одржава у Центру „Сава“ у Београду. Редовна је учесница научног скупа на Корчули, где учествује са својим научним радовима. Добитница је признања за рад од Удружења писаца „Поета“ и за афирмацију писане речи од књижевног салона „Стенка“. Уврштена је у антологију УКС-а, међу српске писце рођене од 1946. до 1996. године, а њена  дела штампана су у разним антологијама и зборницима.

О њеној поезији говориће Пламенка Ђого Вулић, писац, а поред ауторке, њене песме  рецитоваће и песникиња Јока Милошевић.