НАСТАВАК САРАДЊЕ... Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а и Драгана Купрешанин

Заједници заједно

Потписани меморандуми о сарадњи НИС-Газпром Њефт-а и 12 локалних самоуправа

ПАНЧЕВО МЕЂУ 12 ПРИВИЛЕГОВАНИХ

• Ове године, у окквиру програма „Заједници заједно“, Граду Панчеву ће, за реализацију пројеката из области заштите животне средине и повећања енергетске ефикасности,  на располагању бити 14 милиона динара

У палати „Србија“ , у четвртак, 10. јуна, свечано су потписани Меморандуми о сарадњи и размењени споразуми о сарадњи у оквиру програма „Заједници заједно 2021“ између НИС – Газпром Њефт и 12 локалних самоуправа, на чијој територији  ова компанија послује. Меморандуме, којима се дефинишу области улагања компаније НИС, свечано су потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС а.д. Нови Сад, Зорана Михајловић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка енегетике и рударства и Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије.

Једна од 12 члокланих самоуправа је и Град Панчево, којег су на свечаности представљали Драгана Купрешанин,  заменица градоначелника, Марко Младеновић, народни посланик, Катарина Бањаи, чланица Градског већа и Александра Ђурић, помоћница градоначелника.

Програм „Заједници заједно“ компаније  НИС – Газпром Њефт покренут је 2009. године у духу корпоративне друштвене одговорности компаније са циљевима развоја јаких и стабилних партнерских односа са институцијама и грађанима у локалним заједницама у којима послује, као и унапређења квалитета живота становништва кроз препознавање локалних потреба и допринос развоју локалних заједница уз изградњу односа међусобног поверења и лојалности.

– Желим овом приликом да се захвалим компанији НИС – Газпром Њефт, са којом кроз програм „Заједници заједно“ сарађујемо од 2009. године и која је финансирала до сада 145 пројеката од изузетног значаја за град Панчево. Прошле године је 11 школа са територије Панчева добило средства за унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама. Кроз ову подршку компанија показује одговоран однос према локалној заједници и висок степен друштвено одговорног пословања, а Град Панчево да је добар и поуздан партнер и домаћин и који има одличну сарадњу са свим компанијама и инвеститорима који послују у граду. Веома нам је драго да се сарадња наставља и у 2021. години, упркос тешкој години за нама и пословању у условима пандемије корона вируса, и то са Министарством рударства и енергетике и Министарством заштите животне средине Републике Србије. Ове године ће бити финансирани пројекти у области заштите животне средине, са циљем обезбеђивања предуслова за смањење загађења и повећање енергетске ефикасности, што је уједно и један од наших приоритета. Пројекти се бирају у оквиру јавног конкурса. Укупан износ новчаних средстава за финансирање пројеката ове године износи 14.000.000 динара, изјавила је заменица градоначелника Драгана Купрешанин.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево