И ТАКО СВАКОГ МЕСЕЦА... један од начина како Град брине о својим сиромашним грађанима

Качарево

Пакети корисницима социјалне помоћи за Светски дан борбе против сиромаштва

НЕ САМО 17. ОКТОБРА, ВЕЋ…

• Град Панчево као одговорна самоуправа води рачуна и о најсиромашнијем делу становништва – истакао је Миленко Чучковић, члан Градског већа

Поводом Светског  дана борбе против сиромаштва, 17. октобра,  Драгана Купрешанин, заменица градоначелника и Миленко Чучковић, члан ГВ задужен за рад, запошљавање и социјалну политику, уручили су у Качареву корисницима социјалне помоћи пакете са основним животним намирницама и хигијенским потрепштинама.

„Град Панчево као одговорна самоуправа води рачуна и о најсиромашнијем делу становништва, тај број је око 1.000 људи. У самом граду, кроз народну кухињу, обезбеђујемо им топли оброк, док у насељеним местима добијају пакете животних намирница и основног хигијенског прибора. Сваког месеца делимо 679 пакета у сеоским срединама на нашој територији. Овде у Качареву имамо 110 грађана којима се уручују пакети за социјално најугроженије. За потребе ових 1.000 људи на подручју целог Панчева с насељеним местима на годишњем нивоу у градском буџету издвојено је 30 милиона динара”, рекао је Миленко Чучковић.

У Качареву је 110 корисника добило пакете с храном и кућном хемијом. Једна од њих је и Биљана Цветановски.

  „Пакете добијамо редовно сваког месеца. То нам пуно значи. Велика је скупоћа, пензија мала, па ми пуно значи што нешто хране и кућних потрепштина добијамо од Града Панчева. У пакету имам све што ми је потребно за један месец”, каже Биљана Цветановски.

Уједињене нације прогласиле су 17. октобар за Светски дан борбе против сиромаштва, који се обележава  од 1987. године. Те године, 17 октобра, у Паризу,  на откривању споменика посвећеног борби против сиромаштва, окупило око 100.000 људи.

(Фото: еПанчево)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево