Панчево

Ове године „Дани Вајферта“  од 1. до 5. јула

САЈМОВИ, ТРКЕ, БАЈАГА, НЕЛЕ,  ВЛАТКО…

• За посетиоце манифестације и наше суграђане припремамо много изненађења, биће лепих концерата, спортских, културних и образовних дешавања – обећава Никола Стоилковић, директор ТО Панчева

Традиционална туристичко-привредна манифестација, са статусом градске манифестације, ове године биће одржана од  1. до 5. јула.

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева, каже да ће се дуго ишчекивана манифестација ове године одржати уз богат музички програм у вечерњим сатима, као и разноврстан програм током  свих пет дана ове изузетно посећене манифестације.

  • За посетиоце ове градске манифестације и наше суграђане припремамо много изненађења, биће лепих концерата, спортских, културних и образовних дешавања. Највећи број учесника биће из Панчева, али ћемо поред локалних извођача имати и звучна имена. Између осталог можемо да најавимо да ће концерте у Панчеву, у оквиру манифестације „Дани Вајферта“, одржати Бајага и инструктори, Неле Карајлић са својим бендом, Влатко Стефановски, као и још неки, чија ћемо имена ускоро саопштити, најавио  је Никола Стоилковић.

По први пут биће организована и Улична „Вајфертова трка“ у Панчеву, за све категорије. У сарадњи са АК „Панонија“ биће одржане уличне трке на 4 км, 10 км, дечје трке на 100, 250, 500 и 800 метара и трка инвалида и особа са потешкоћама у кретању на 250 м.

Манифестација “Дани Вајферта” и ове године биће подељена у неколико сегмената: туристички (екскурзије средњошколаца, вожње катамараном „Панука“ и промоција туристичке “Вајфертове” руте), затим, биће одржани разноврсни културно-уметнички концерти, радионице за децу и предавања, спортска и забавна надметања, а један од  сегмената биће посвећен креативним привредницима (сајмови старих заната,  произвођача крафт пива, локалне гастрономије…).

Током овогодишње манифестације старо градско језгро и сам центар града вратиће се у период када је Ђорђе Вајферт живео,  и поред богатог културног и забавног програма организују се Сајам пива, Сајам старих заната и Сајам традиционалних јела.

„Дани Вајферта“ је највећа манифестација, коју од 2015. године организује Туристичка организација града Панчева, уз подршку Града Панчева.

Циљ манифестације је да се у амбијенту старог градског језгра, у непосредној близини најстарије пиваре у овом делу Европе, основане 1722. године, точи врхунско занатско пиво, слуша најбоља музика, пруже најфинији укуси хране, уз пиво, као и дружи са уметницима и занатлијама кроз многобројне пратеће догађаје, све то у посебној атмосфери.

Детаљан програм овогодишње манифестације „Дани Вајферта“ је у припреми. Ускоро ће бити познати и остали детаљи.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево