ЗАХВАЛНИЦА... Снежана Марјанов и Бранислав Глигорић

Панчево

Отворене просторије КУД „ СМ Чигра“ и Удружења жена „Панчевке“

ИЗ ГОРЊЕГ ГРАДА ПРАВО У ЦЕНТАР… И ПАЖЊЕ

• Од понедељка, у Улици Жарка Зрењанина бр. 5 у Панчеву нешто ново и уникатно, а шта… вреди видети!

Пре десет година основано је КУД „Чигра“, данас КУД „СМ Чигра“, а пре нешто мање од пет година Удружење жена „Панчевке“ Горњи град Панчево.

Данас су та два удружења добиле и своје просторије, и то у самом центру града Панчева, у Улици Жарка Зрењанина бр. 5.

И СПОЉА

Иницијатор оснивања и једног и другог удружења и њихова прва и актуелна председница  је Снежана Марјанов, коју смо замолили и за прву изјаву после свечаног отварања прелепо уређених просторија, са уникатним предметима, сувенирима, антиквитетима, накитом, а што се тиче штрудли  и, посебног специјалитета, куглофа, то од понедељка, 20. јула, од 9. сати, када „Панчевке“ званично започињу своје  активности, па и те,  у својим новим просторијама.

И ИЗНУТРА… гладац

-Уз велику подршку Градске управе Града Панчева, уз све мере предострожности, како то актуелна епидемиолошка ситуација захтева, а у присуству Иване Росић, председнице Савета за родну равноправност Скупштине града и председника Скупштине Месне заједнице „Горњи град“ Бранислава Глигорића, као и наших пријатеља и свих чланица, свечано смо отворили просторије у којима ћемо убудуће обављати своје активности, на очувању и промовисању културних вредности, обичаја и традиције, а све то, у нашим просторијама, почев од понедељка, 20 јула, месец дана пре „Преображења“, славе наше месне заједнице, за коју и ове године припремамо изузетно богат и разноврстан програм, каже наша саговорница, додајући да ће просторије заједнички користити и КУД „СМ Чигра“ и Удружење жена „Панчевке“.

ПАНЧЕВКЕ… са Иваном Росић и Браниславом Глигорићем

Од задовољне Снежане Марјанов, а како и не би била, то је прво удружење жена у Граду Панчеву, које има властите просторије али, како каже „упорност се исплати“. Ми бисмо додали, не само упорност, него и досадашњи рад и активности и једног и другог удружења.

-Док смо сређивали наше будуће просторије долазили су нам бројни грађани и грађанке и са интересовањем пратили оно што смо радили, интересујући се шта ће све ту бити, тако да позивам све оне које имају жеље, дара и афинитета да се баве послом којим се ми бавимо, било у оквиру КУД-а, било из „женске“ сфере, а то је израда слика на стаклу, промовисање посебних културних вредности, које на атрактиван и функционалан начин спајају прошлост са садашњошћу, као и прављење домаћег сапуна, али и штрудли, куглофа и свега онога што нас разликује од других, а спаја са традицијом – напомиње Снежана Марјанов, уз посебну захвалност свима који су помогли да просторије у Улици Жарка Зрењанина бр. 5, од данас буду на располагању и „Чиграма“ и „Панчевкама“ из Горњег града.

А шта нама предстоји? Па, шта друго, осим честитки за све оно што је Снежана Марјанов до сада урадила и жеља да у новим просторијама уради и још више.

Испуниће она  те жеље лако, нема сумње!

С. Батало

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево