Владимировац

Отворена новоизграђена  Основна школа „Први мај“

ШКОЛА ЗА БУДУЋНОСТ КОЈА ДОЛАЗИ

• Отварању су присуствовали Ана Брнабић, председница Владе, Младен Шарчевић, министар за просвету, Данијела Лончар, начелница Јужнобанатског управног округа, Душан Дакић, председник општине и Петар Гланда, директор школе

 

После 11 месеци рада, по плану, првог дана почетка нове школске године отворена је новоизграђена Основна школа „Први мај“ у Владимировцу, селу у Општини Алибунар.

Школска зграда, и споља и изнутра, грађена је по највишим стандардима струке, и што се тиче енергетске ефикасности, и што се тиче дигитализованих учионица, са најквалитетнијим намештајем и опремом.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, истакла је да је пројекат, вредан 340 милиона динара,  реализован кроз конкретни облик сарадње Владе, надлежног министаарства и локалне самоуправе. Сем тога, Покрајински секретаријат за омладину и спорт одобрио је  и средства за врхунско опремање фискултурне сале.

Иначе, школу у Владимировцу похађа нешто више од 300 основаца, распоређених у 23 одељења.

Поред председнице владе, у Владимировцу су првог дана школске године боравили и Младен Шарчевић, министар просвете, као и начелница Јужнобанатског

управног округа Данијела Лончар,  председник Општине Алибунар Душан Дакић и директор Школе Петар Гланда.

(Фото: Општински портал)

Пројекат „Општина Алибунар – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Алибунар.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.