ОД ДЕЦЕ СЕ ПОЧИЊЕ... Душан Ћурчић са министарком Иреном Вујовић и министром Бранком Ружићем на крају састанка

Пландиште

Општина у реализацији пројекта „Улога ученика у заштити животне средине“

ПРЕПОЗНАТ ТРУД И РАД ОПШТИНЕ

• Ово је велики подстрек за локалну самоуправу, с обзиром да су представници три министарства препознали велики труд и рад наше општине на пољу реализације пројеката који се тичу заштите животне средине  – истакао је Душан Ћурчић, заменик председника општине

Последњег дана септембра, у просторијама Клуба посланика у Београду, одржан је састанак око договора на  реализацији пројекта “Улога ученика у заштити животне средине”.

Општина Пландиште, коју је на састанку представљао Душан Ћурчић, заменик председника општине,  једна је од 29 локалних самоуправа у којима ће се реализовати овај значајан пројекат три министарства Владе Србије: Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства заштите животне средине и министарства државне управе и локалне самоуправе, која су на састанку представљали министри Бранко Ружић, Ирена Вујовић и Марија Обрадовић.

Ево шта је после састанка изјавио Душан Ћурчић, заменик предсседника Општине Пландиште:

„Циљ овог пројекта је креирање једне здраве средине у којима би ученике основних школа едуковали на тему заштите животне средине. Овај пилот пројекат реализује се у 29 локалних самоуправа, међу којима је и наша Општина Пландиште. Ово је велики подстрек за локалну самоуправу, с обзиром да су представници министарстава препознали велики труд и рад наше општине на пољу реализације пројеката који се тичу заштите животне средине и унапређења квалитета живота наших грађана на том плану. Током реализације овог пројекта акценат ће се ставити на рад са децом, спровођење системске едукације школараца како заштитити и очувати природу, природна станишта, поучавати их о утицајима човека на климатске промене, загађење ваздуха, давати им елементарна знања како да очувамо зелене површине и пошумљавамо околину. Ово је одлична прилика да нашу децу едукујемо како да дођу до чистије и лепше животне средине“,  изјавио је Ћурчић.

(Фото: е Вршац)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.