СТРПЉЕЊА ДО ПРАЗНИКА... прво Општинско веће па Скупштина општине (Фото:СиБ)

Ковин

Општина ће помоћи предузетницима бројним олакшицама

СВЕ ЋЕ СЕ ЗНАТИ ДО КРАЈА АПРИЛА

• Реаговање Сање Петровић, председнице општине, поводом злонамерних тврдњи и коментара на друштвеним мрежама

Председница Општине Ковин Сања Петровић реаговала је на нетачне тврдње и коментаре на друштвеним мрежама да Општина неће ни на који начин помоћи предузетницима да лакше изађу из кризе изазване пандемијом.

Одбацујући такве тврдње, Сања Петровић каже да ће до ускршњих и првпмајских празника бити донете сет одлука о олакшицама, поготово за мале привреднике.
„Извињавам се ако су погрешно схваћени наводи председника Скупштине општине, који је био позван и у том разговору отворено рекао да не може бити помоћи у смислу доделе новчаних средстава. Подсетићу да сам власнике радњи и угоститеље примила у општини после скупа који су организовали 17. марта. И тада сам обећала да ћемо, у складу са прописима, сагледати могућности локалне самоуправе у циљу подршке и помоћи. После низа састанака са свим руководиоцима одељења, шефом одсека ЛПА и начелницом Општинске управе, акта су у припреми и Општинско веће ће их разматрати 23. априла. Пред одборницима СО Ковин ће сви предлози бити на заседању које се планира за крај априла“.
Апелујућ да се о овој теми више не расправља, нити калкулише путем друштвених мрежа, већ да се, у ситуацији која није лака ни за кога већ више од годину дана, председница Сања Петровић каже да треба имати још мало стрпљења – до доношења аката којима ће бити дефинисане и и донете посебне олакшице за предузетнике.

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.