ПОЧЕТАК... Марија Рашић, Горан Ерор, Синиша Батало, Ђеорђета Секошан и Данијел Ончу

Селеуш

Одржана јавна расправа о програму РТВ Војводине

ДОБРО ЈЕ, АЛИ МОЖЕ И БОЉЕ!

• У контруктивној дискусији, на првој јавној расправи овакве врсте у општини Алибунар, изнети су и предлози на већој афирмацији разних специфичних садржаја из ове мултинационалне општине у јужном Банату

У Селеушу је, у среду, 5. октобра, одржана јавна расправа о програму РТВ Војводине, а коју је, у име Програмског савета РТВ, организовао мр Синиша Батало, члан Програмског савета, уз подршку председнице Општине Алибунар Зоране Братић и председника Савета МЗ Селеуш Младена Ћурувије. Јавна расправа одржана је у сали Румунске православне цркве, која својом уређеношћу завређује пуно уважавање и пажњу.

Осим Синише Батала, који је отворио јавну расправу, испред Програмског савета у дискусији је учествовала и Марија Рашић, која је, најпре, све присутне посетиоце јавне расправе, којих је било око четрдесетак, упознала са најважнијим аспектима програмских садржаја РТВ Војводине, са посебним акцентом на програмске садржаје на језицима националних мањина.

Испред РТВ Војводине, присутним учесницима јавне расправе на располагању су били Горан Ерор, из Информативне редакције на српском језику, као и Ђеорђета Секошан и Данијел Ончу, из информативних редакција радија и телевизије на румунском језику.

ТОК… један од учесника у јавној расправи

Поред присутних, „обичних“ грађан, у јавној расправи учествовали су и представници локалне самоуправе Општине Алибунар, као и Оливера Цицовић, директорка Центра за културу општине Алибунар и Татјана Ђурђевић, директорка Туристичке организације општине Алибунар.

Оливера Цицовић је истакла задовољство каако РТВ Војводине покрива културне догађаје из општине Алибунар, на румунском језику, али је напоменула да би требало више пажње посветити и раду локалне самоуправе и других институција, у програмима на српском језику.

Горан Ерор је овакав став прихватио као основу да се томе убудуће посвети већа пажња.

Учесници дискусије рекли су да прате РТВ Војводине и њене програме на румунском језику, предлажући, између осталог, да се више пажње посвети селу и руралном развоју, у сваком облику, као и мултикултуралности о општини Алибунар, у којој, поред Срба, живе Румуни, Словаци, Роми…

На крају ове успешне јавне расправе, Синиша Батало, иначе, родом из Селеуша, захвалио је на подршци у њеном организовању Зорани Братић, председници општине и Младену Ћурувији, председнику Савета МЗ Селеуш, као и представницима локалне самоуправе Општине и директоркама Оливери Цицовић Благојевић и Татјани Ђурђевић, на конструктивном учешћу у расправи, као и свим посетиоцима, како је рекао „својим“ Селеушанима.

КРАЈ… део учесника јавне расправе у неформалном разговору испред црквене сале

Сви присутни на јавној расправи попунили су упитнике које су им поделиле Лајош Бечеи и Александра Михајловић, из Сктора истраживања.

Иначе, ово је прва оваква јавна расправа, уопште, која је организована у општини Алибунар, мултинационалној општини за пример, не само у јужном Банату.

(Старт 013)

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.