РПК Панчево

Одржана 9. седница Парламента привредника ПКС- РПК Јужнобанатског управног округа

ДВЕ ПЛАКЕТЕ И ДВЕ ПОВЕЉЕ ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ

• Плакете за пословни успех добили су „АгроС“ из Опова и „Божић и синови“ из Панчева“, а повељом су награђени Миодраг Милашиновић, директор „Хипре“ из Панчева и  DOO „Panpacking“ из Панчева

У Панчеву је, 3. децембра, одржана 9. седница Парламента привредника Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јужнобанатског управног округа.

Најпре је извршен избор новог председника Парламента привредника, с обзиром да је досадашња председница Оливера Беуковић напустила Хемофарм, па је уместо ње предложен Борислав Дакић, такође из исте компаније и који је једногласно изабран за председника Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јужнобанатског управног округа.

Након тога  уследило је усвајање записника са 8. седнице Парламента привредника, затим информације о покренутим и реализованим законодавним иницијативама Привредне коморе Србје. Потом је на дневном реду био Програм рада РПК Јужнобанатског управног округа за 2020. годину и након тога презентације пројекта Европска мрежа предузетништва – ЕЕН, презентација бизнис портала ПКС партнер и презентација Центра за дигиталну трансформацију ПКС-а. По завршетку радног дела уследио је и свечени део седнице у оквиру којег су уручене годишње награде за најуспешније привреднике и привредна друштва у Јужнобанатском упавном округу.

У уводном делу, члановима Парламента привредника  обратила се начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, која је истакла веома успешну сарадњу Округа и РПК Панчево у циљу стварања што повољнијег привредног амбијента.

У свечаном делу седнице уприличено уручење годишњих награда Привредне коморе Србије за Јужнобанатски управни округ.

Плакета ПКС-а за пословни успех у сектору пољопривреде  додељена је ДОО „Агрос“ из Опова,  а награду је примио директор Јован Рацков. Плакета ПКС-а за пословни успех у сектору услуга  додељена је ДОО„Божић и синови“ из Панчева, а награду је примио директор Никола Егић.

Поред привредних друштава, повељом Привредне коморе Србије награђен је успешан привредник Миодраг Милашиновић, директор ДОО „Хипра“ из Панчева. Повеља поводом 20 година успешног пословања  додељена је ДОО“Panpacking“ из Панчева, а награду је примио директор Синиша Фимић.

Такође, присутни су упознати да је награду Привредне коморе Србије добила компанија FRESENIUS MEDICAL CARE SRBIJA из Вршца, Одлуком  о додели признања председника ПКС-а Марка Чадежа и та ће награда бити уручена на свечаној седници Скупштине ПКС-а, 9. децембра 2019. године.