ОЗВАНИЧЕЊЕ... Милош Марков, председник општине и повереник СНС за Опово и Ненад Јосић, од данас председник СО Опово, приликом трансфера социјалиста у напредњаке (Фото: еПанчево)

Опово

Одржана 4. седница Скупштине општине Опово

НЕНАД ЈОСИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ

• Нови председник је доскора био одборник СПС и први човек оповачких социјалиста, пре него што је цео Општински одбор прешао у редове напредњака, а тиме социјалисти нестали са оповачке политичке сцене

На данашњој, 4. седници Скупштине општине Опово, изабран је нови председник Скупштине општине, пошто је досадашњи председник  др Зоран Тасић „отишао“ у Нови Сад, на функцију заменика секретара у Покрајинском секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Уместо њега, за новог председника, а на предлог одборничке групе „Александар Вучић – За нашу децу“, изабран је Ненад Јосић, који је, по преузимању функције, захвалио одборницима на поверењу, обећавајући да ће се максимално трудити да Скупштина буде у функцији остваривања интереса свих грађана општине, као очекује конструктивну и континуирану сарадњу са извршном влашћу.

Иначе, Ненад Јосић је доскора био члан ГО СПС и први човек оповачких социјалиста, пре него што су сви чланови  Општинског одбора, на челу са Јосићем,  приступили Српској напредној странци, чиме су социјалисти нестали на политичкој сцени општине Опово.

Било је још кадровских померања. Пошто је Небојша Ковачевић именован за помоћника председника Општине Опово,  његово место у одборничким клупама напредњака преузела је Марија Цветковић.

После усвајања одлуке о законском усклађивању Одлуке о образовању штаба за ванредне ситуације, одборници прешли на разматрање Одлуке о утврђивању просчне цене квадратног метра непокретности, и с њом у вези и пореза на имовину за 2021. годину.

Новом одлуком утврђене су четири зоне за утврђивање пореза на имовину, а у складу са њиховом комуналном опремљеношћу, саобраћајном инфраструктуром, као и садржајима у њима који утичу на квалитет живота грађана, па је тако прва зона, с обзиром да је најопремљенија, и „најскупља“, док је четврта (сеоска) – разумљиво, „најјефтинија“.

Одборници су разматрали и Правилник о условима и начину регресирања трошкова ужине за децу која су уписана у припремни предшколски програм, а чији родитељи су корисници права на социјалну помоћ. Да би остварили то право, ти родитељи треба да поднесу захтев Одељењу друштвених делатности, јавну управу и опште послове, са доказима о социјалној помоћи, упису детета и копијом личне карте родитеља или старатеља детета.

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.