Пландиште

Одржана 18. седница Скупштине општине Пландиште

У 2021. СУФИЦИТ ОД 52 МИЛИОНА ДИНАРА

· Поред усвајања завршног рачуна за 2021. годину, одборници су једногласно усвојили низ извештаја о раду установа чији је основач Општина Пландиште, ако и финансијеке извештаје месних заједница

На 18. седници Скупштине општине Пландиште, којој је председавао Горан Доневски, председник СО, која је одржана у свечаној сали Културно-образовног центра „Вук Караџић“, пред одборницима је било чак 36 тачака дневног реда, углавном извештаји о раду образовних и културних установа.

Скупштина општине је прво усвојила Предлог Одлуке о завршном рачуну Општине Пландиште за 2021. годину. Из одлуке се види да су укупни приходи у протеклој години износили 632.793.000 динара, а укупни расходи 580.638.000 динара, чиме је остварен суфицит у буџету у износу од 52.155.000 динара, што ће бити и те како значајно за овогодишњи буџет, са његове приходне стране.

Одборници су путом једногласно усвојили низ одлука, почев од усвајања Одлуке о етичком кодексу функционера локалне самоуправе и Одлуке о измени Оснивачког акта КОЦ-а, па до усвајања извештаја о раду основних школа са територије општине Пландиште и ПУ „Срећно детињство“, као и извештаје других установа чији је оснивач Општина Бела Црква.

Усвојени су и финансијски извештаји свих месних заједница, а потом и Извештај о раду Савета за здравље општине Пландиште, као и Извештај о имплементацији Плана јавног здравља кроз активности у 2021. години.

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.