Вршац

Одржана 37. седница Скупштине града Вршца

ИВАНА РАНИМИРОВ НА ЧЕЛУ „СТЕРИЈЕ“

• Марији Кнежевић нови мандат на функцији директорке „Центра за социјални рад, Ђура Мрђа нови директор „Вршачке позоришне јесени“

 

На јулској, 37. седници Скупштине града Вршца, одржаној 23. јула, одборници су пред собом имали 13 тачака дневног реда.

Најпре су донете одлуке о  промени намене катастарских парцела у Улици Ђурђа Смедеревца и покретању поступка отуђења непокретности у Брегалничкој улици, а које су у својини Града Вршца. Усвојена је и измена Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

Одборници су усвојили и Одлуку о о изменама Генералног урбанистичког плана Вршца, као и одлуку о покретању поступка отуђивања непокретности у власништву Града Вршца, а која се налази у Великом Средишту.

Скупштина града Вршца дала је сагласност на Одлуку Надзорног одбора ДОО Хелвеција Вршац о поновном покретању поступка  продаје непокретне и покретне имовине овог предузећа.

И на крају, као и обично, било је речи о кадровским питањима.

Марија Кнежевић, досадашња директорка Центра за социјални рад, поново је изабрана на ту функцију, док је на на место в. д. директора Народног позоришта „Стерија“, уместо Марине Лазаревић,  постављена Ивана Ранимиров, која је до 23. јула била кустос Градског музеја Вршац.

Именован је и  директор фестивала „Вршачка позоришна јесен“. Убудуће ће тој функцји бити  Ђура Мрђа, досадашњи селектор овог међународног фестивала.

И. Б.

Пројекат „Град Вршац – локална самоуправа у форми самоуправе грађана“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.