Алибунар

Одржана 17. седница Скупштине општине Алибунар

СИВЕРИ УМЕСТО КОЊОКРАДА

• Оно што се наговештавало, и догодило се, после оставке Неђељка Коњокрада, за новог председника Скупштине општине именован је Александар Сивери из Банатског Карловца

 

На 17. седници Скупштине општине Алибунар, на којој је, од укупно 23, присуствовало 16 одборника, дошло је до смене на челу овог највишег органа општинске локалне самоуправе.

После наговештаја о иницијативи одборника владајуће коалиције да ће тражити његову смену, досадашњи председник СО Неђељко Коњокрад, који се на тој функцији налази од 13. јула 2018. године, поднео је оставку. Уместо њега, за новог председника Скупштине општине, гласовима свих 16 присутних одборника, именован је Александар Сивери, мастер учитељ из Банатског Карловца.

Новизабрани председник, иначе, одборник Српске напредне странке, захваљујући се свим одборницима на указаном поверењу, истакао је да ће својим радом настојати да Скупштина општине буде место конструктивног ангажовања свих одборника на достојном представљању оних који су их изабрали, као и место одговорног односа према интересима свих грађана у општини Алибунар, али и државотворној политици највишег државног руководства, на челу са председником Србије Александром Вучићем.

Пре избора новог председника, не образлажући оставку, Неђељко Коњокрад је куртоазно захвалио одборницима и руководству општине на трогодишњој сарадњи.

После ове кадровске промене на самом врху Скупштине општине и избора новог „првог међу једнакима“, одборници су се бавили актуелним питањима од значаја за функционисање локалне самоуправе, почев опд оних који се тичу општинских пара па до рада институција и установа чији је оснивач Општина Алибунар. Све то рутински и општом сагласношћу свих 16 присутних одборника.

                                                                               (Фото: еВршац)

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.