НОВИ МАНДАТ... Ђурђевка Тафра

Пландиште

Одржана 24. седница Скупштине општине Пландиште

УСВОЈЕН ТРЕЋИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА

• У првих девет месеци сви буџетски корисници „намирени“ по плану
• Ђурђевки Тафри нови мандат на функцији директора Центра за социјални рад

У понедељак, 26. новембра, одборници Скупштине општине Пландиште одржали су своју 24. седницу у овом сазиву. Седници СО, која је имала 19 тачака дневног реда, председавао је њен председник Ендре Сабо.

Прва тачка дневног реда била је посвећена Извештају о извршењу Одлуке о буџету Општине Пландиште за 2018. годину за период јануар – септембар 2018. године.

Из овог документа одборници су могли видети да је коришћење буџетских средстава ишло предвиђеним планом за првих девет месеци текуће године, што значи да су сви буџетски корисници имали на располагању онолико средстава колико је то буџетом било и предвиђено. Сам проценат извршења планираног буџета у овом периоду износио је 69,92 одсто од укупно планираног буџета за 2018. годину.

После ове тачке дневног реда одборници су рутински усвојили и неколико одлука: Одлуку о обављању делатности зоохигијене, Одлуку о улицама, општинским и некатегорисаним путевима на територији Општине Пландиште, као и Одлуку о градском и приградском превозу путника на територији Општине Пландиште.

У суштини ових одлука је утврђивање правила која морају да испуњавају она предузећа која желе да се баве послом, предвиђеним овим одлукама, а да би то и могли, орају испуњавати одређене услове, да би Општина могла с њима и „ући“ у предвиђени посао.

На свом 24. сусрету у овом сазиву одборници су разматрали и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Пландиште за 2018. годину. Овом одлуком је предвиђено да новим, трећим ребалансом, буџет буде на нижем нивоу  од оног предиђеног другим ребалансом,  а због неких нереализованих инфраструктурних пројеката и нереализоване апропријације, због чега су одборници морали усвојити и Правилник о начину управљања дугом Општине Пландиште.

Одборници су потом дали сагласност на повећање цена услуга ЈП „Полет“, које су последњи пут кориговане још пре седам година.

Последње тачке дневог реда односиле су се на давање сагласности на Извештај о раду ПУ „Срећно детињство“ за 2017/18. годину, као и пна рада исте установе за 21018/2019. годину.

На самом крају седници одборници су поново именовали Ђурђевку Тафру за директорку Центра за социјални рад, а извршене су и неке измене  у школским одборима школа у Великој Греди и Хајдучици.

СиБ

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.