Ковин

Одржана 20. седница Скупштине општине Ковин

НОВО ПОВЕЋАЊЕ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

• Другим ребалансом општински буџет је увећан за нешто више од седамнаест милиона динара, тако да сада износи 1.532.600.000 динара
• Ивана Јованов именована за директорку Библиотеке „Вук Караџић“

После првог ребаланса буџета, који је усвојен на 17. седници Скупштине општине, одржаној пре три и по месеца, својој на 20. седници, одржаној у петак, 1. јула, одборници Скупштине општине Ковин донели су Одлуку о другој измени и допуни Одлуке о буџету Општине Ковин за 2022. годину.

Претходном одлуком, односно, првим ребалансом, усвојеним на мартовској седници СО, општински буџет је повећан на ниво од 1.515.234.683 динара, да би новим, другим, ребалансом, буџет повећан за још око 17 милиона, тако да сада износи 1.532.600.000 динара. У складу с тим, усвојена је и измена Закључка о финансирању рада установа јавних служби из буџета за 2002. годину, а дата је и сагласност на нови Финансијски план Туристичке организације општине Ковин.

У поступку усаглашавања са Законом о становању и одржавању зграда, у коме се наводи да „јединица локалне самоуправе доноси акт о начину располагања становима у јавној својини, који се додељују као вид стамбене подршке у складу са овим законом“, одборници су потом донели Одлуку о пружању стамбене подршке на територији општине Ковин.

Овом одлуком ће се омогућити стамбена подршка социјално угроженим лицима, онима који нису у могућности да своје стамбене проблеме реше сопственим средствима.

И на крају седнице одборници су се бавили и кадровским питањима.

Најпре је Ивана Јованов, досадашња директорка Библиотеке „Вук Караџић“ у в. д. статусу, именована за директорку те културне установе, а потом је донета одлука о промени члана Управног одбора Центра за социјални рад, као и једног члана Школског одбора ОШ „Десанка Максимовић“ у Ковину и свих чланова Школског одбора ОШ „Сава Максимовић“ у Мраморку, а који се у тим одборима налазе као представници локалне самоуправе.

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.