ОДЛОЖЕНО ОСАМОСТАЉИВАЊЕ... ОШ „Зоран Петровић“ у Сакулама, као издвојено одељење - још годину дана (Фото: сајт ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово)

Опово

Одржана 2. седница Скупштине општине Опово

САМОСТАЛНА ШКОЛА У САКУЛАМА ДОГОДИНЕ

• Уместо одборника који су изабрани на извршне функције, верификовани су мандати троје нових одборника

На данас  одржаној 2. седници Скупштине општине Опово, којој је председавао др Зоран Тасић, председник СО, најпре су верификовани одборнички мандати Момчилу Вујичину, Јовану Маринкову и Ањи Будимиров, сви са изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“.

Ово троје одборника замениће у одборничким клупама Милоша Маркова, који је на конститутивној седници изабран за председника Општине Опово, као и Анкицу Симин Дамјанов, заменицу председника и Милована Кнежевића, који је изабран за члана Општинског већа.

   Славко Манчев, руководилац Одељења за привреду и финансије, је потом упознао одборнике са цифрама из завршног рачуна Општине Опово за 2019. годину. У тој години укупни приходи, са пренетим средствима, износили су 478.056.292 динара, док су укупни расходи били за шездестак хиљада динара мањи и износили су 417.461.836 динара.

Пошто се још нису стекли сви неопходни предуслови, одлука о оснивању Основне школе „Зоран Петровић“ у Сакулама и њеном осамостаљивању од ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово, одложена је  за почетак следеће школске године, 1. септембар 2021. године.

Одборници су се бавили и начином коришћења средстава из Фонда за заштиту животне средине Општине Опово за 2020. годину. Тако је предвиђених 1.100.000 динара планирано за сређивање дивљих депонија, одржавање паркова и зелених површина у сва четири места Општине Опово, као и за набавку садница и подизање нивоа еколошке свести, најпре ученика, а потом и свих грађана.

Пошто су усвојили одлуку о кредитном задужењу ЈП „Младост“, одборници су изабрали чланове и именовали председнике и заменике председника више савета и комисија.

Све одлуке донете су једногласно, што с обзиром на страначки састав Скупштине општине, није ништа неуобичајено.

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.