Седнице СО се одржавају у бившој згради Општинског комитета (Фото: СиБ)

Aлибунар

Одржана 2. седница Скупштине општине Алибунар

ЗАВРШНИ РАЧУН У СОЛИДНОМ ПЛУСУ

• Маја Митровић и Јелена Масловарић нове одборнице

Јуче су се одборници Скупштине општине Алибунар састали по други пут у овом сазиву.

Седници је председавао Неђељко Коњокрад, који је и у прошлом сазиву био први међу једнакима у општинском парламенту.

Због избора Зоране Братић и Марте Дмитровић на функције председника и замене председника општине, одборници су, уместо њих,  најпре верификовали одборничке мандате новим одборницама са листе „Александар Вучић – За нашу децу“, Маји Митровић из Алибунара и Јелени Масловарић из Владимировца.

Потом су одборници, на предлог Општинског већа, усвојили Одлуку о завршном рачуну буџета Општине Алибунар за 2019. годину. У тој години, како Завршни рачун каже, остварени су приходи у износу од 796.462.676 динара, док је расходна страна буџета износила 733.415.289 динара.

Одборници су донели и Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време за свако организациони облик локалне самоуправе у општини.

Одлука је донета након што је престала да важи одлука Владе Србије из 2017. године о максималном броју запослених, и тај број за Општину Алибунар износио је 207  запослених на неодређено време и до данас се није мењао.

Скупштина општине Алибунар је утврдила максималан број запослених не само у Општин ској управи него и за сваку предузеће и установу чији је оснивач Општина Алибунар.