Опово

Одржана 14. седница Скупштине општине Опово

У НОВУ ГОДИНУ – СА ОПРАВДАНИМ ОПТИМИЗМОМ

· Значајно увећање буџета у односу на претходне године, председник Општине Опово Милош Марков образложио је ефикасним радом општинске пореске администрације и конкурсним активностима локалне самоуправе, најављујући да ће тако бити и у наредној години

Одборници Скупштине општине Опово, на својој 14. седници у овом сазиву, донели су одлуку о буџету за 2022. годину. Том одлуком, укупни приходи и примања предвиђени су на нивоу од 433.495.000 динара, колико се очекује да буду и расходи.

Известилац по тој првој тачки дневног реда био је Милош Марков, председник општине, који је пројектовани буџет окарактерисао као као солвентан, али и истакао да је пројекција буџета урађена у консултацији са грађанима, јавним установама и предузећима.

Значајно увећање буџета у односу на претходне године. Марков је образложио ефикасним радом општинске пореске администрације и конкурсним активностима локалне самоуправе, истичући да је локална самоуправа ову годину стартовала са пројектованим буџетом од 280, а завршила са рекордних 880 милиона динара, тако да је нада да ће и наредна година бити слична или чак и боља сасвим оправдана.

Председник Марков је рекао да су годину почели са озбиљним дуговањима здравствене установе и комуналног предузећа, које су наследили од претходне администрације ,али да су успешно решили све проблеме, тако да сада и Дом здравља Опово и ЈП „Младост“ несметано раде.

Оно што је посебно значајно, то су пројектне активности на републичким и покрајинским конкурсима као један од најзначајнијих сегмената стратегије локалне самоуправе, тако да ће у наредном периоду приоритет бити израде пројектно – техничких документација како би се што ефикасније и експедитивније конкурисало за пројекте“ – истакао је Марков, најављујући низ нових активности на том плану у новој години.

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.