Бела Црква

Одржана 14. седница Скупштине општине Бела Црква

НОВА САОБРАЋАЈНИЦА, НОВЕ СУБВЕНЦИЈЕ…

• Усвојен план детаљене регулације дела блока 31 у Белој Цркви, као и одлука о изменама коришћења субвенција ДЈУП „Белоцрквански комунлац“ из општинског буџета

Одборници Скупштине општине Бела Црква састали су се у среду, 18. маја, по 14. пут у овом сазиву.

Седница, којој је председавао Марјан Алексић, председник СО, почела је рзамтрањем Плана детаљне регулације за део блока 31 у Белој Цркви.

План је образложила Снежана Радојичић, начелница Одељења за урбанизам, привреду и инспекцијске послове Општинске управе.

Због изградње научно образовног центра, чији је инвеститор Министарство просвете, науке и технолошког развоја, општина Бела Црква има обавезу да уради приступну саобраћајницу. Планом вишег реда је дефинисано да, иако саобраћајница постоји на терену, потребно је да се уради план детаљне регулације. Оквирна граница овог плана детаљне регулације катастарска парцела број 4281/1 и део катастарске парцеле државног пута ИИ реда број 134. Прво се ради елаборат плана детаљне регулације који иде на равни јавни увид, након тога нацрт плана који иде на јавни увид. Комисија за планове доноси Извештај и након тога, Скупштина општине доноси одлуку о усвајању Плана детаљне регулације. Општина је одредила обрађивача овог плана који је дао рок да ће план бити завршен у року од 6 месеци”, напомела је Снежана Радојичић.

Одборници су потом усвојили предлоге решење о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у корист ДОО Фламат Београд и решење о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта Поповић Предрагу из Кусића.

Уследила је тачка дневног реда која се тицала Предлога измена и допуна коришћења субвенција из буџета општине Бела Црква за 2022. годину ДЈУП “Белоцркванска језера”, који је образложио Мирослав Ступар, в. д. директора овог комуналног предузећа.

Разлог за измену план је у томе што је сва опрема коју ДЈУП “Белоцркванска језера” користи у доста лошем стању. Када планирамо шта ћемо прво заменити, све то зависи од тога шта је у лошијем стању. Дешава нам се да је један камион смећар у јако лошем стању и зато предлажемо измену плана субвенција у том правцу да идемо у набавку смећара, да изношење смећа током лета буде сигурно, ефикасно и безбедно, а да набавку приколице и булдожера, која је било у претходном плану, оставимо за касније време или тражимо другачије решење”, рекао је Ступар.

Одборницима се обратио и председник СО Марјан Алексић, који је, истичући значај донетих одлука, резимирао рад одборника.

Једна од најбитнијих одлука је усвајање предлога о изради Плана детаљне регулације за део блока 31, због израде саобраћајнице која је неопходна за изградњу научно и образовно-истраживачког центра “Милутин Миланковић” на обали Врачевгајског језера. Израда саобраћајнице је битна да би могло да се настави са овим пројектом ресорног министарства. Донето је и решење о отуђењу грађевинског земљишта које се налази у близини Главног језера, две парцеле је купио Поповић из Кусића. Такође, донето је решење о отуђењу грађевинског земљишта у Индустријској зони, ту парцелу је купио „Фламат“ и доћи ће до проширења те фабрике, која већ послује у Индустријској зони. Усвојили смо измену плана коришћења субвенција ДЈУП “Белоцркванска језера”, да би се набавио камион смећар, уместо булдожера, јер им је камион хитно неопходан”, рекао је Марјан Алексић, председник Скупштине општине Бела Црква, на крају 14, заседања општинског парламента.

(Фото: БЦИнфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.